Pugen a 65 els morts i a 39 els desapareguts a causa del tifó Yagi al Vietnam

Considerat el tifó més fort enguany a Àsia, els efectes de les fortes pluges deixen també 750 ferits i danys en uns 48.000 habitatges i 150.000 hectàrees d'arrossars

Un home salta un arbre caigut pel tifó Yagi a Hanoi, Vietnam
Un home salta un arbre caigut pel tifó Yagi a Hanoi, el Vietnam / Luong Thai Linh (EFE)

Les autoritats del Vietnam han elevat este dimarts a 65 els morts i a 39 els desapareguts a causa del tifó Yagi, que va tocar terra dissabte i va baixar d'intensitat l'endemà encara que va continuar causant fortes pluges, inundacions i corriments de terra.

La televisió governamental del Vietnam (VTV) ha informat que, segons l'últim informe d'emergència, la majoria de les víctimes estaven al nord del país, sobretot a les províncies de Cao Bang i Lao Cai. A més, els efectes de les fortes pluges han deixat 750 ferits i danys en uns 48.000 habitatges i 150.000 hectàrees d'arrossars a causa del Yagi, considerat el tifó més fort enguany a Àsia, que va arribar al Vietnam dissabte amb ràfegues de vent de fins a 149 quilòmetres per hora.

Encara que el temporal està pràcticament fora del Vietnam, l'agència de meteorologia vietnamita ha anunciat més pluja i el perill d'inundacions i corriments de terra.

Les autoritats de Hanoi, on de moment només hi ha un mort, han elevat l'alerta davant del perill que es desborde a la capital el riu Roig i empitjore les inundacions en alguns dels seus carrers.

Entre els desapareguts hi ha huit persones que van caure dilluns a un riu després que el pont Phong Chau es desplomara a la província de Phu Tho.

També et pot interessar

stats