Més de quaranta campus universitaris dels Estats Units se solidaritzen amb Gaza

L'escalada de tensions i violència verbal augmenta a deu dies de començar les cerimònies de graduació

Les protestes augmenten als campus univesitaris dels Estats Units / À Punt NTC

Hi ha més de quaranta campus estatunidencs que reivindiquen la solidaritat amb Gaza. A Nova York la policia ha desallotjat el campament en solidaritat amb Gaza del campus de la Universitat de Columbia, on feia dos setmanes que centenars d'estudiants demanaven al seu centre el final dels vincles educatius i dels negocis amb Israel. Hi ha 300 detinguts.

Existeix el temor que la protesta acabe en agressions als estudiants jueus, ja que esta ciutat alberga la comunitat jueva més gran del món. Per este motiu, la universitat ha demanat a la policia que es quede al campus fins al dia 17. "La situació que es respira és molt tibant, perquè en deu dies comencen les cerimònies de graduació i la universitat vol evitar una cerimònia on se senten consignes que anomenen a la desaparició d'Israel", ha explicat Benno Herzog, professor de Sociologia a la Universitat de València.

Si bé l'ambient és pacífic a nivell físic, verbalment és molt agressiu, segons ha analitzat este professor valencià. "La Universitat de Columbia té un 20% d'estudiants jueus. Tenen molta por que això es convertisca en violència física contra ells", ha dit.

A més, els antidisturbis han aconseguit fer fora els manifestants que ocupaven per la força l'edifici Hamilton Hill.

Les forces de l'orde seran clau en els pròxims dies per a evitar els enfrontaments entre propalestins i defensors d'Israel.

També et pot interessar

stats