Rússia abat drons ucraïnesos en les proximitats de Moscou i Sant Petersburg

Ucraïna demana als seus ciutadans de les regions de Sumi i Txerníhiv que evacuen la frontera nord pel constant foc rus

Voluntaris units a les forces armades russes parteixen cap al front de la guerra a Ucraïna des de l'aeroport de Grozni, Rússia, el 17 de gener
Voluntaris units a les forces armades russes ixen cap al front de la guerra a Ucraïna des de l'aeroport de Grozni, Rússia, el 17 de gener / Chingis Kondarov (Reuters)

Els sistemes de defensa antiaèria han abatut aquesta matinada sengles drons ucraïnesos d'ala fixa en les proximitats de Moscou i Sant Petersburg, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

Segons Defensa, un aparell no tripulat va ser destruït a la regió de Moscou i un altre a la de Leningrad, que té com a capital Sant Petersburg, la segona ciutat del país.

Rússia i Ucraïna han endurit l'intercanvi d'atacs amb míssils i drons contra la rereguarda enemiga, sense que es produïren avanços significatius de cap de les parts en la línia del front, encara que Moscou assegura que porta la iniciativa.

Els sistemes de defensa antiaèria ucraïnesos han tirat a terra dènou de vint drons d'ala fixa Shahed llançats per l'Exèrcit rus contra les regions de Zaporíjia, Mikolaiv, Odessa, Dnipropetrovsk i Kirovohrad, a la meitat sud d'Ucraïna.

El cap de l'administració militar de la regió de Khàrkiv, Oleg Sinegúbov, ha indicat que l'Exèrcit rus va llançar dos míssils antiaeris S-300 modificats per a arribar a objectius terrestres que van impactar en una zona residencial del centre de la capital regional.

Temen a Moscou que augmenten els atacs ucraïnesos

El coronel retirat Mikhaïl Khodariónok, un dels pocs experts militars russos que des del primer moment va advertir que la campanya a Ucraïna no seria un passeig, va pronosticar que els atacs ucraïnesos contra les capitals regionals en la zona fronterera "adquiriran probablement un caràcter massiu".

A més de la campanya electoral russa, s'aproximen dues dates clau del conflicte entre Rússia i Ucraïna: el 24 de febrer es compleix el segon aniversari del començament de la invasió russa, i el 21 de març, el desé de l'annexió de Crimea per Moscou.

Totes aquestes circumstàncies auguren una recrudescència de les accions bèl·liques de tots dos bàndols, encara que des de finals de desembre Rússia ha incrementat els atacs aeris contra Ucraïna, amb la seua indústria militar com a objectiu prioritari.

El comandament militar ucraïnés demana evacuar civils

Més que simptomàtica ha sigut la crida a l'evacuació dels habitants de localitats pròximes a la frontera amb Rússia al nord del país formulada aquest dimecres pel comandant de les Forces Conjuntes de l'Exèrcit d'Ucraïna, tinent general Serguí Naiev, en la seua pàgina de Facebook.

Ucraïna demana als seus ciutadans de les regions de Sumi i Txerníhiv que evacuen la frontera nord davant el constant foc rus. "Els combats poden provocar la mort tant de civils com de militars, la seua captura i la destrucció de pobles i ciutats frontereres senceres", ha afirmat Naiev en advocar per l'evacuació dels civils.

El tinent general ha agregat que aquesta mesura és necessària perquè l'Exèrcit puga usar plenament el seu potencial de foc contra l'enemic sense por de causar mal als ciutadans ucraïnesos.

També et pot interessar

stats