Rússia ataca amb drons i míssils el centre d'Odessa i la infraestructura portuària

La situació en el front continua tibant i mentre les forces ucraïneses han avançat al nord de Klisxíivka, Rússia ho ha fet a Avdíivka, segons l'Institut d'Estudis per a la Guerra dels EUA

Una dona sosté una bandera al costat d'un soldat en la celebració del Dia del ferrocarril a Ucraïna
Una dona sosté una bandera al costat d'un soldat en la celebració del Dia del Ferrocarril a Ucraïna / Twitter: @ZelenskyyUa

Rússia ha atacat aquesta nit amb míssils i almenys quinze drons el centre d'Odessa i la seua infraestructura portuària, ha ferit cinc persones i ha danyat diversos edificis i equipament dedicat a l'exportació de gra, segons informa el cap de l'Administració Militar de la regió d'Odessa, Oleg Kiper.

"Hi ha un impacte de míssil en el centre de la ciutat i en una construcció industrial que ja no s'utilitzava", ha escrit Kiper al costat d'una sèrie de fotos de les destrosses causades. Diversos habitatges i el Museu Nacional d'Història d'Odessa, construït fa més de 120 anys, també han patit danys en l'atac.

Segons la força aèria ucraïnesa, les seues defenses han abatut un míssil Kh-59 i un total de quinze drons llançats per Rússia contra territori ucraïnés.

Ucraïna avança en Bakhmut i Rússia a Avdíivka

Mentrestant, la situació en el front continua tibant. L'estatunidenc Institut d'Estudis per a la Guerra (ISW) ha constatat que les forces ucraïneses continuen la seua ofensiva al sud-oest de Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk, i han avançat al nord de la localitat de Klisxíivka.

Segons l'ISW, l'Exèrcit rus ha intentat atacar sense èxit al nord i el sud de Bakhmut, en particular en la rodalia de la presa Berjivske.

No obstant això, a Avdíivka, ciutat que l'exèrcit rus intenta envoltar des de fa diverses setmanes, els russos han aconseguit "avanços confirmats" en aquesta direcció.

"Imatges geolocalitzades mostren que les forces russes van avançar marginalment cap al sud-est de Stepove (huit quilòmetres al nord-oest d'Avdíivka) i van avançar a l'oest de Krasnohórivka (nou quilòmetres al nord d'Avdíivka)", assenyala el centre estatunidenc.

Intercanvis de colps a les rereguardes

A més dels intensos combats en el front, les parts van intercanviar diumenge colps a les respectives rereguardes. Ucraïna va llançar un massiu atac de míssils britànics Storm Shadow contra una drassana en el districte de Kertx, en l'annexionada península de Crimea, i va causar danys al portamíssils rus Askold, que es trobava en aquesta instal·lació.

El Ministeri de Defensa rus va informar que la drassana havia sigut atacat amb 15 míssils de creuer, 13 dels quals van ser abatuts.

L'exèrcit rus va respondre amb atacs contra els aeròdroms ucraïnesos de Dnipró i Mírhorod, tots dos en el centre d'Ucraïna, destruint un magatzem amb míssils d'emplaçament aeri en el primer i equipament aeri en el segon.

També et pot interessar

stats