Rússia ataca amb míssils el major hospital infantil ucraïnés

El secretari general de l'ONU condemna este bombardeig i convoca per a este dimarts el Consell de Seguretat

Membres dels serveis d'emergències treballen a l'hospital bombardejat
Membres dels serveis d'emergències treballen a l'hospital bombardejat / EFE

El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha condemnat este dilluns l'atac de Rússia contra l'hospital pediàtric Okhmatdyt de Kíiv i altres infraestructures al país, que ha deixat almenys 32 morts —inclosos xiquets— i desenes de ferits. Guterres "condemna amb força l'atac amb míssils de la Federació Russa de hui sobre infraestructures residencials i civils a tot Ucraïna", ha dit el seu portaveu, Stéphane Dujarric, en la seua roda de premsa diària; va quantificar els ferits en unes 150 persones.

El portaveu ha detallat que els míssils russos van caure a l'hospital Okhmatdyt, el major hospital pediàtric del país, que "va resultar greument danyat mentre els xiquets estaven rebent tractament". També a altres instal·lacions mèdiques al districte Dniprovsky de la capital, incidents que va qualificar de "particularment escandalosos".

"Els nostres col·legues humanitaris diuen que els treballadors de rescat, personal de l'hospital i voluntaris estan ara buidant enderrocs i cercant gent atrapada, i els nostres socis sanitaris estan ajudant a moure pacients cap a altres instal·lacions, donant suport psicosocial i assistint amb altres necessitats urgents", ha dit Guterres.

Per part seua, la directora executiva d'Unicef, Catherine Russell, també ha condemnat en un comunicat "l'onada d'atacs amb míssils mortífers" sobre Kíiv i altres ciutats com Dnipró, Krivi Rig, Sloviansk i Kramatorsk i, especialment, l'atac contra l'hospital infantil. Es tracta "d'un altre recordatori brutal que cap lloc és segur per als xiquets a Ucraïna", ha sentenciat la diplomàtica que, igual que Guterres, va reivindicar que els hospitals estan protegits sota la llei internacional.

L'atac massiu rus amb míssils d'este dilluns també ha afectat les ciutats de Dnipró i Krivi Rig, d'on és natural el president ucraïnés, Volodímir Zelenski. L'atac es produeix just abans de la cimera de l'OTAN, que enguany tindrà lloc a Washington i tornarà a centrar-se en la manera en què els països membres poden continuar ajudant militarment Ucraïna. El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà dimarts per a discutir l'ofensiva russa contra Ucraïna.

També et pot interessar

stats