Rússia ataca Odessa per segona nit consecutiva

L'exèrcit rus ha llançat 14 míssils de creuer Kh-22 i Onyx que tenien com a objectiu sobretot les instal·lacions portuàries

Nou atac rus sobre Odessa
Un vaixell arriba al port d'Odessa, en una imatge d'arxiu / Yulii Zozulia (Europa Press)

Rússia ha représ aquesta matinada de dimecres els bombardejos a Odessa. Per segona nit consecutiva, els míssils russos han caigut sobre la ciutat, encara que en aquesta ocasió ha sigut un atac que molts residents de la ciutat han qualificat en xarxes socials de “massiu”.

“L'enemic llança un altre atac aeri contra el sud”, ha anunciat el comandament sud de l'exèrcit ucraïnés en una nota breu publicada en xarxes socials i en la qual s'explica que les defenses antiaèries es van activar per a fer front a aquest nou bombardeig.

En el seu compte de Twitter, el diputat per la circumscripció d'Odessa Oleksí Gontxarenko ha escrit: “Odessa aquesta nit ha sigut un infern, molts míssils, molts drons. Probablement l'atac més massiu de tots”.

L'exèrcit rus ja havia atacat la matinada de dimarts la ciutat d'Odessa amb sis míssils de creuer Kalibr i diversos drons, que van causar danys en infraestructures portuàries de la ciutat, tot i haver sigut interceptats per les defenses ucraïneses.

Dos atacs després de trencar l'acord del gra

Aquests dos atacs consecutius contra la ciutat portuària es produeixen després que Rússia va anunciar dilluns que no prorrogarà l'anomenat "acord del gra", pel qual permetia l'eixida de cereals ucraïnesos pel mar Negre des de tres ports ucraïnesos, un dels quals és el d'Odessa.

En l'acord, signat el mes de juliol de l'any passat per Moscou amb Turquia i amb l'ONU, Rússia es comprometia a no atacar els vaixells que transportaven gra ucraïnés ni les infraestructures relacionades amb l'exportació de cereal.

Les autoritats militars de Kíiv (nord), Zaporiíjia (sud-est), Kirovograd (centre), Jitómir (oest) i Kherson (sud) han informat que una part dels drons i míssils disparats per Rússia la nit de dimarts anaven dirigits contra les seues regions.

També et pot interessar

stats