Rússia avança entre les ruïnes del Donbàs i Ucraïna es prepara per a una llarga resistència

La rereguarda ucraïnesa no ha quedat lliure tampoc d'atacs de l'exèrcit de Putin, que dimarts a la nit va llançar 48 drons kamikaze Shahed

Zelenski, en una reunió a finals de novembre
Zelenski, en una reunió a finals de novembre / Pool / Ukrainian Presidentia (Europa Press)

Les forces russes continuen avançant entre les ruïnes de Màrinka i tracten de tancar el setge entorn d'Avdíivka per a ampliar el control a la regió de Donetsk. Mentrestant, Ucraïna es prepara per a una llarga resistència entre dubtes sobre la continuïtat de l'ajuda d'Occident. "En les últimes setmanes, les forces russes han tingut avanços progressius a través de les ruïnes de Màrinka, a Donetsk. És probable que Rússia en controle ara la major part", ha informat en la xarxa social X (abans Twitter) la intel·ligència militar del Regne Unit. L'Estat Major d'Ucraïna, de fet, ha explicat hui que la zona més calenta continua sent Avdíivka, que Rússia pretén voltar des d'octubre passat, i ha xifrat en 25 el nombre d'atacs russos repel·lits pels defensors ucraïnesos en les últimes 24 hores.

La dependència militar britànica, per la seua banda, ha indicat que "les forces ucraïneses continuen controlant barris a l'extrem occidental de la ciutat", que abans de la guerra tenia una població de menys de 10.000 habitants. "Està completament arruïnada [...] La gran majoria dels edificis ha quedat reduïda a runes", ha remarcat.

La rereguarda ucraïnesa no s'ha alliberat tampoc d'atacs de l'exèrcit rus, que en la nit de dimarts va llançar 48 drons kamikaze Shahed, 41 dels quals van ser derrocats, segons ha informat la Força Aèria Ucraïnesa.

Malgrat la pressió russa en el front, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va insistir hui, en ocasió del Dia de les Forces Armades, que no hi ha alternativa a continuar lluitant fins a la victòria sobre Rússia. “Hem deixat arrere 651 dies de guerra. La victòria no espera [...] Hi ha alguna alternativa? Tots sabem que no”, ha defensat, després de mostrar-se convençut que tots els territoris ocupats per Rússia seran alliberats.

El ministre de Defensa, Rustem Umérov, també s'ha mostrat optimista en afirmar hui en una entrevista a Fox News que Ucraïna "està derrotant a Rússia, ha recuperat territoris. I ara tenim un pla per al 2024".

Una versió que en absolut comparteix Rússia, que insisteix que té la intenció d'aconseguir "els seus objectius" i que manté "l'operació especial" a Ucraïna.

També et pot interessar

stats