Rússia bat un nou rècord en llançar 188 drons contra Ucraïna en un sol atac
El govern dels Estats Units i el Kremlin xoquen en l'OPAQ a la Haia sobre ús de substàncies tòxiques a Ucraïna
Les forces russes han batut les últimes hores un nou rècord en el nombre de drons llançats contra Ucraïna en un sol atac, en emprar un total de 188 aparells kamikaze no tripulats, segons ha informat la força aèria ucraïnesa.
Les defenses aèries d'Ucraïna han aconseguit interceptar 76 d'estos drons, mentre que un centenar dels aparells no tripulats llançats per Rússia han perdut el rumb a causa de les interferències dels mitjans de guerra electrònica de l'exèrcit ucraïnés. Per la seua banda, les bateries antiaèries russes han abatut esta nit 39 drons d'ala fixa ucraïnesos sobre sis regions del país i l'annexionada península de Crimea, segons informa este dimarts el Ministeri de Defensa de Rússia.
Més de meitat han sigut destruïts sobre el territori de la regió meridional de Rostov, fronterera amb Ucraïna, mentre que la resta s'han repartit en altres quatre regions frontereres amb Ucraïna com Briansk, Belgorod, Kursk i Vorónej, a més de la regió d'Oriol i en la península de Crimea.
La setmana passada les regions de Kursk i Briansk van ser objecte dels primers atacs ucraïnesos amb míssils de llarg abast de fabricació estatunidenca i britànica. En resposta, Moscou va llançar per primera vegada un míssil balístic hipersònic Oréixnik contra una fàbrica d'armament a la regió oriental ucraïnesa de Dnipró.
Rússia i els Estats Units xoquen sobre l'ús de substàncies tòxiques a Ucraïna
I al voltant de la guerra, representants de Rússia i els Estats Units han xocat en una reunió dels països membres de l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ), a la Haia, després que este organisme haja confirmat la presència de substàncies químiques tòxiques en mostres preses a Ucraïna.
Bonnie Jenkins, subsecretària de Control d'Armes i Seguretat Internacional dels Estats Units, ha assegurat estar “horroritzada per l'escala i freqüència de l'ús per Rússia d'agents antidisturbis com a arma de guerra contra les forces ucraïneses”. El representant rus, Kirill Lysogorsky, ha culpat Kíiv de l'ús “sistemàtic de substàncies químiques tòxiques” contra les forces russes.
L'OPAQ va publicar un informe sobre una visita d'assistència tècnica a Ucraïna, que confirma la “presència del compost químic tòxic 2 conegut com CS”, un gas lacrimogen, en un incident a la regió de Dnipró el passat 20 de setembre.
Els 193 països membres de l'OPAQ es reuneixen esta setmana a la Haia en una conferència anual en la qual es decideix, entre altres qüestions, el pressupost de l'organització.