Rússia concentra els bombardejos a Lugansk, a l'est d'Ucraïna, amb morters i llançacoets

En el dia 112 de la guerra i amb la situació bèl·lica molt complicada a Severodonetsk, Rússia anuncia un corredor humanitari per als 500 civils que estan als refugis de la planta química d'Azot

Una dona camina al costat d'un edifici destruït pels bombardejos russos, a Borodyanka (Ucraïna)
Una dona camina al costat d'un edifici destruït pels bombardejos russos, a Borodianka (Ucraïna) / Orlando Barría (Efe)

Els russos continuen atacant la regió de Lugansk, a l'est d'Ucraïna, i especialment l'estratègica ciutat de Severodonetsk i els seus voltants. El setge ja es prolonga durant diversos dies i a penes un focus de resistència roman resguardat a les instal·lacions de la química d'Azot.

Les tropes russes han usat foc de morters, artilleria i múltiples llançacoets contra les posicions ucraïneses en aquesta zona i han destruït infraestructures civils tant a Severodonetsk, com a les poblacions pròximes de Lissitxansk, Toixkivka, Ustunivka, Borivske i Metolkine.

"El bombardeig és tan potent que la gent ja no pot seguir als refugis, el seu estat psicològic està al límit. En els últims dies els residents finalment han accedit a anar-se'n sense preàmbuls", segons ha indicat el governador de la regió de Lugansk, Serhí Haidai. "El que està passant a la regió de Lugansk és un vertader infern", ha recalcat.

"El que està passant a la regió de Lugansk és un vertader infern" Serhí Haidai - Governador de la regió de Lugansk

Corredor humanitari a la planta química d'Azot

En el dia 112 de la guerra a Ucraïna i amb la situació bèl·lica estancada i cada volta més complicada a la ciutat de Severodonetsk, Rússia anuncia un corredor humanitari per als 500 civils, entre ells 40 xiquets, que es creu que estan als refugis antibomba de la planta química d'Azot.

Una evacuació que només podria ser a través de camins i cap a territori sota control rus. Una possibilitat que vol evitar Kíiv, però el bombardeig de l'últim pont que quedava en peus manté aïllada aquesta localitat de l'est del país amb altres ciutats encara controlades per les tropes ucraïneses. El dilluns va ser destruït l'últim pont dels tres que connectaven Severodonetsk amb la veïna Lissitxansk.

L'exèrcit rus ha expulsat del centre de Severodonetsk els combatents ucraïnesos i la situació és extremadament greu, segons han denunciat les autoritats.

Zelenski demana sistemes antimíssils moderns

També ho reconeix el president Zelenski, que ha tornat a demanar més armament, en concret sistemes antimíssils més moderns per a contrarestar els atacs russos.

"Ucraïna necessita aquests sistemes de defensa perquè Rússia encara té coets de l'època soviètica que són més perillosos per la seua falta de precisió i suposen una amenaça per a la població", ha dit Zelenski.

"Les batalles al Donbass segurament passaran a la història militar com unes de les més brutals a Europa i per a Europa" Volodímir Zelenski - President d'Ucraïna

El president d'Ucraïna ha destacat que al Donbass "el preu d'aquesta batalla és molt alt, és simplement aterridor". Segons ha assegurat, "les batalles al Donbass segurament passaran a la història militar com unes de les més brutals a Europa i per a Europa".

El president de la Rada Suprema, el parlament ucraïnés, Ruslan Stefantxuk, ha demanat a Viena que l'agressió russa a l'est del seu país siga reconeguda internacionalment com un "genocidi".

També et pot interessar

stats