Rússia denuncia un atac massiu ucraïnés amb drons contra cinc de les seues regions

Ucraïna confirma la mort de quatre xiquets en el sagnant atac rus de dilluns contra un hospital infantil de Kíiv en el qual han mort 27 persones i hi ha 117 ferits. Un total de 38 civils ucraïnesos han perdut la vida pels míssils russos en 24 hores

Un míssil rus va colpejar dilluns a Kíiv l'hospital infantil més gran d'Ucraïna, dirigit a pacients joves amb càncer
Un míssil rus va colpejar dilluns a Kíiv l'hospital infantil més gran d'Ucraïna, per a pacients joves amb càncer / X: @ZelenskyyUa

Rússia ha denunciat este dimarts un atac massiu ucraïnés amb drons contra cinc regions del sud i el centre del país.

Segons el Ministeri de Defensa de Rússia, que fins ara no ha informat de víctimes, els sistemes de defensa antiaèria han abatut esta nit un total de 38 drons ucraïnesos d'ala fixa, encara que tampoc ha informat del nombre que va poder impactar contra algun objectiu.

D'altra banda, l'Administració Militar de Kíiv ha confirmat este dimarts la mort de quatre xiquets en l'atac rus de dilluns, que va destruir parcialment un hospital infantil del districte de Xevtxenko i que va obligar a evacuar els pacients.

Un total de 27 persones, inclosos els quatre menors, van perdre la vida a conseqüència de la caiguda dels míssils russos a la ciutat, que van ferir 117 civils. Dos treballadors adults de l'hospital van morir en l'atac.

Les autoritats de Kíiv han decretat un dia de dol oficial, i s'ha posat en marxa una campanya de donacions per a finançar la reconstrucció de l'hospital infantil, a les instal·lacions del qual continuava arribant anit gent amb medicaments, aigua i altres béns bàsics.

Hores després de l'atac, el Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU) va presentar fotografies de les restes del míssil estratègic de creuer Kh-101 amb què Rússia va atacar l'hospital per a xiquets.

En un vídeo publicat en xarxes socials sembla apreciar-se com el míssil es dirigeix al recinte hospitalari de manera directa, sense que fora interceptat prèviament per les defenses aèries ucraïneses.

Deu persones mortes a Kriví Rih per un míssil rus

Kíiv no va ser l'única urbs ucraïnesa atacada dilluns per Rússia. A la ciutat de Kriví Rih de la regió d'Ucraïna central de Dnipropetrovsk deu persones van morir després de caure un míssil rus en una infraestructura industrial.

Una altra persona va morir a la capital regional, Dnipró, quan un altre míssil va impactar contra un edifici de diverses plantes.

Igual que Kíiv, Kriví Rih també ha decretat este dimarts una jornada de dol oficial.

Un total de 38 persones van morir a Kíiv, Kriví Rih i Dnipró este dilluns a conseqüència dels llançaments de míssils russos.

També et pot interessar

stats