Rússia deté dos soldats per l'assassinat a sang freda de nou civils, dos d'ells xiquets, a Donetsk

El nombre de soldats russos morts en la guerra supera ja els 300.000 i va en augment, ja que Rússia està patint baixes immenses en la campanya per a envoltar Avdíivka, segons l'Estat Major ucraïnés

Un soldat ucraïnés en una trinxera
Un soldat ucraïnés en una trinxera / Twitter: @ZelenskyyUa

El Comité d'Instrucció de Rússia (CIR) ha anunciat la detenció de dos soldats russos com a responsables de l'assassinat de nou civils, inclosos dos xiquets xicotets, en territori ocupat per l'exèrcit rus en la república popular de Donetsk.

"Es tracta de soldats russos procedents de l'Orient Llunyà que serveixen com a militars professionals", ha precisat el CIR en un comunicat.

Segons va informar diumenge el canal de Telegram Astra, l'homicidi el van cometre soldats de l'exèrcit rus en la localitat de Volnovakha, sota control rus des de març de 2022.

Els assassins haurien matat el 27 d'octubre als quatre membres de la família, inclòs Nikita de 4 anys, i cinc persones més quan dormien.

"Tots van morir per trets al cap, en el llit. La casa la van inundar d'aigua per a ocultar proves. Tots els veïns diuen que els assassins van ser militars. Ningú ha sigut detingut. Ara tots tenim por", va comentar un veí a Astra.

En aquests moments, Rússia té desplegats més de 400.000 soldats en territori ocupat de les regions ucraïneses annexionades de Donetsk, Luhansk, Kherson i Zaporíjia.

El pare, de 53 anys, es va negar i va ser amenaçat pels soldats, que el 27 d'octubre van tornar i van obrir foc contra tots els integrants de la família mentre dormien. "Entre els assassinats hi ha tres dones i dos xiquets nascuts el 2014 i 2018", diu el comunicat de la Fiscalia ucraïnesa.

Ucraïna investiga la matança

La Fiscalia ucraïnesa en Donetsk ha obert una investigació sobre l'assassinat de nou civils d'una mateixa família a Volnovakha, en la part ocupada per Rússia d'aquesta província del sud d'Ucraïna.

Segons la informació recaptada pels fiscals ucraïnesos, que no tenen accés a aquest territori ocupat per Rússia, “persones d'aparença del Caucas vestits amb uniformes militars” es van presentar aquest mes a la casa de la família i van demanar que l'abandonaren perquè s'allotjara allí una unitat de l'exèrcit rus.

El pare, de 53 anys, es va negar i va ser amenaçat pels soldats, que el 27 d'octubre van tornar i van obrir foc contra tots els integrants de la família mentre dormien. “Entre els assassinats hi ha tres dones i dos xiquets nascuts el 2014 i 2018”, diu el comunicat de la Fiscalia ucraïnesa.

Rússia ha perdut més de 300.000 soldats

D'altra banda, l'Estat Major de Kíiv ha informat que Rússia ha perdut en la seua invasió a gran escala d'Ucraïna entre el 24 de febrer de 2022 i el 31 d'octubre de 2023 a 300.810 persones.

La xifra supera per primera vegada la barrera dels 300.000 després que Ucraïna neutralitzara durant la passada jornada en el camp de batalla a un total de 870 militars russos, segons el còmput de Kíiv.

Encara que aquestes xifres són sovint considerades propaganda de guerra pels experts, una investigació del mitjà independent rus Verstka revelava que les autoritats russes havien demanat certificats de defunció per a almenys 230.000 soldats caiguts en la guerra.

L'assalt rus a Avdíivka entra en la quarta setmana

La batalla pel bastió ucraïnés d'Avdíivka ha entrat en la seua quarta setmana sense que les tropes russes, que han patit milers de baixes, segons fonts ucraïneses i occidentals, hagen aconseguit envoltar als defensors ucraïnesos, mentre intensifiquen el seu atac en tot el front oriental.

Avdíivka, a només 15 km de Donetsk, capital i principal plaça forta russa a la regió homònima s'ha convertit en el principal objectiu de les tropes de Moscou, que des de la captura de Bakhmut el maig passat no han obtingut cap avanç considerable.

També et pot interessar

stats