Rússia evacua 11.000 civils d'un districte fronterer amb Ucraïna per "activitat enemiga"

Les autoritats també han instat els habitants d’un districte de Kursk a abandonar-lo arran de la incursió de tropes ucraïneses a la zona

Població del districte fronterer de Krasnoyaruzhski l'evacua en busos
La població del districte fronterer de Krasnoiarujski s'evacua en busos / Telegram oficial del governador de Bélgorod (Reuters)

Les autoritats del districte Belovski de la regió russa de Kursk han instat la població a traslladar-se a zones més segures, quan es compleixen set dies de la incursió de les tropes ucraïneses a la zona.

"La situació és molt tensa", ha comunicat via Telegram el cap de l'administració del districte, Nikolai Volobuev, que ha informat que hi haurà autobusos disponibles per a aquelles persones que no puguen desplaçar-se al punt de recollida. A més, ha demanat "amb insistència" a tots els habitants que abandonen sa casa per seguretat.

Volobuev ha fet esta crida l'endemà que el governador de la regió de Kursk, Aleksei Smirnov, assegurara que la situació s'havia estabilitzat després que dissabte s'haguera detectat la presència d'un grup de sabotatge ucraïnés en este districte.

En esta línia, el governador de la regió de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, ha anunciat el començament de l'evacuació de la població del districte de Krasnoiarujski, a la frontera amb Ucraïna.

Gladkov ha explicat que hi ha hagut "activitat enemiga a la frontera" i, per tant, s'ha iniciat el trasllat de les persones que viuen en este districte a zones més segures "per a protegir la vida i la salut de la nostra població".

La frontera administrativa de Krasnoiarujski es troba a poc més de vint quilòmetres al sud de la zona per la qual les tropes ucraïneses van fer una incursió a la regió de Kursk.

També et pot interessar

stats