Rússia llança quaranta atacs sobre Avdíivka i hissa la bandera al sud-oest de Màrinka

Els sistemes de defensa antiaèria russos abaten un míssil Tochka-U ucraïnés a la regió de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna

L'exèrcit ucraïnés s'enfronta als atacs russos i al dur hivern
L'exèrcit ucraïnés s'enfronta als atacs russos i a la duresa de l'hivern / Twitter: @ZelenskyyUa

Les tropes ucraïneses que defensen la localitat d'Avdíivka, a la província oriental de Donetsk, van repel·lir ahir un total de 42 atacs russos, segons el comunicat de guerra d'aquest dimarts de l'Estat Major de Kíiv.

Segons el canal militar de Telegram ucraïnés DeepState, que té molta influència, "la densitat dels atacs russos és colossal" en l'eix d'Avdíivka, malgrat que les defenses ucraïneses han rebutjat la majoria de les càrregues russes.

El butlletí diari del Centre per a les Estratègies de Defensa de Kíiv informa d'avanços de les forces russes cap a l'est de Stepove i al nord de la planta de carbó d'Avdíivka, municipi arrasat pels combats que Rússia tracta d'envoltar des del passat 10 d'octubre amb un cost altíssim de baixes. El Centre per a les Estratègies de Defensa parla, a més, d'un avanç de Rússia a la zona industrial del sud-est d'Avdíivka.

Atacs a Màrinka, Bakhmut i Luhansk

Una altra de les zones calentes del front és l'eix de Màrinka, uns 70 quilòmetres al sud-oest d'Avdíivka. Les forces russes haurien aconseguit hissar la bandera "als afores al sud-est" de la localitat, segons el Centre per a les Estratègies de Defensa.

D'altra banda, el canal de Telegram DeepState indica que la situació continua deteriorant-se per a Ucraïna als voltants de Bakhmut. Rússia també espenta en l'eix de Luhansk, a la província nord-oriental de Khàrkiv.

Les forces russes han perdut en aquests assalts milers d'homes i un gran volum d'equipament militar en les últimes setmanes. Només en les últimes 24 hores, les tropes russes han perdut en el front 800 soldats, segons l'Estat Major ucraïnés.

Rússia abat un míssil Tochka-U ucraïnés sobre la regió de Bélgorod

D'altra banda, els sistemes de defensa antiaèria russos han abatut aquest dimarts un míssil Tochka-U ucraïnés a la regió de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

"Hui a les 05:00 hores (02:00 GMT) es va frustrar un intent del règim de Kíiv de dur a terme un atac terrorista contra objectius en el territori de la Federació de Rússia amb un míssil tàctic Tochka-U", assenyala el govern de Moscou en un comunicat publicat en Telegram.

El míssil, amb un abast de fins a 120 quilòmetres, a la regió de Bélgorod, que limita amb les regions ucraïneses de Sumi i Khàrkiv.

El governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, ha dit que no s'han produït víctimes ni danys on han caigut els fragments del míssil interceptat.

També et pot interessar

stats