Rússia llança un atac combinat contra Ucraïna amb 14 míssils i 17 drons

Els sistemes de defensa antiaèria de Rússia abaten un total de 87 drons d'ala fixa ucraïnesos sobre cinc regions russes

Avió militar ucranià
Avió militar ucraïnés / X: @ZelenskyyUa

Rússia ha llançat esta matinada un atac combinat contra territori ucraïnés amb 14 míssils de diferents tipus i 17 drons kamikaze Shahed, segons informa la Força Aèria ucraïnesa en el seu part d'este divendres.

Tots els drons i set dels míssils han sigut abatuts per les defenses aèries ucraïneses. Les intercepcions es van produir sobre el territori de les oblasts ucraïneses de Mikolaiv i Odessa (sud), Dnipropetrovsk i Kirovohrad (centre), Zaporíjia (sud-est) i Khàrkiv (nord-est).

Els set míssils destruïts són de creuer Kh-101 i Kh-555. Altres tres míssils d'este tipus, un hipersònic Kinzhal i tres balístics Iskander-M no van poder ser abatuts per les defenses ucraïneses.

Rússia abat més de 80 drons ucraïnesos sobre cinc regions

Per la seua banda, els sistemes de defensa antiaèria russos han abatut esta passada nit un total de 87 drons d'ala fixa ucraïnesos sobre cinc regions russes, segons informar el Ministeri de Defensa de Rússia en el seu canal de Telegram.

L'atac aeri s'ha concentrat a la regió meridional de Rostov, seu de la caserna general de la campanya militar russa a Ucraïna, on van ser interceptats 70 aparells no tripulats. A les regions de Belgorod i Kursk, també frontereres amb Ucraïna, s'han destruït dos i sis drons, respectivament.

Dos drons més van ser abatuts sobre la regió de Volgograd i sis sobre la de Vorónej. Estes dos regions es troben a uns 200 quilòmetres del punt més pròxim de la frontera ucraïnesa. A més, Defensa informa de la destrucció d'un dron sobre l'ocupada península de Crimea.

L'atac ucraïnés amb drons d'anit ha sigut un dels més massius de les últimes setmanes contra la rereguarda russa.

L'OTAN vol evitar més retards en ajuda a Ucraïna que el perjudiquen el front

D'altra banda, els ministres de defensa de l'OTAN s'han proposat evitar que nous retards en el subministrament d'ajuda militar a Ucraïna els perjudiquen en el camp de batalla contra Rússia, per la qual cosa preveuen aprovar este divendres un pla perquè l'Aliança gestione l'ajuda.

A més, els aliats estan estudiant la proposta del secretari de general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, d'impulsar un compromís financer anual de 40.000 milions d'euros per a dedicar exclusivament al suport militar.

També et pot interessar

stats