Rússia perd més de 1.100 homes en una nova jornada d'atacs massius a l'est

Els marines ucraïnesos han establit diversos llocs d'avançada a l'est del Dniéper i esperen aprofitar la bretxa per a creuar el riu i desbloquejar la guerra

Presoners de guerra russos fan cua dins d'un centre de detenció en un lloc no revelat a la regió de Lviv, a l'oest d'Ucraïna, el 16 de novembre de 2023.
Presoners de guerra russos fan cua dins d'un centre de detenció en un lloc no revelat a la regió de Lviv, a l'oest d'Ucraïna, el 16 de novembre de 2023. / Yakiv Liashenko (Efe)

L'exèrcit rus ha perdut durant les passades 24 hores un total de 1.140 homes al front en una nova jornada d'atacs massius en les zones de Kúpiansk, Màrinka, Bakhmut i Avdíivka, totes elles al front de l'est, segons informació feta pública aquest divendres per l'Estat Major de Kíiv.

Les pèrdues de material rus durant la passada jornada inclouen 27 tancs, 29 sistemes d'artilleria i 17 vehicles militars i dipòsits de combustible.

El Centre per a les Estratègies de Defensa, un laboratori d'idees de Kíiv que segueix la guerra, parla en el seu butlletí de modestos avanços russos prop de Kúpiansk, Bakhmut i Avdíivka. En aquesta última zona també s'haurien produït contraatacs amb èxit d'Ucraïna.

Segons la Força Aèria de Kíiv, Rússia va llançar anit deu drons kamikaze Shahed, nou dels quals van ser abatuts per les defenses aèries abans que aconseguiren els seus objectius a les regions de Mykolajiv i Odessa (al sud), i Jitómir i Khmelnitski (a l'oest).

En les últimes hores, Rússia també ha llançat un míssil S-300 a la regió de Donetsk, concretament, la part que està sota el control d'Ucraïna. Segons la Força Aèria ucraïnesa, no ha provocat danys.

Els marines ucraïnesos han establit diversos llocs d'avançada a l'est del Dniéper

D'altra banda, "els marines ucraïnesos han aconseguit establir-se en diversos llocs d'avançada" en la part de la província meridional de Kherson que queda a la dreta del Dniéper. Una zona que estava ocupada íntegrament per Rússia fins fa poques setmanes i on Kíiv afirma haver infligit baixes significatives en les files russes.

"En el curs d'aquests combats, els ocupants russos han patit importants pèrdues de personal i equipament militar", diu també la nota, que parla de més de 1.200 soldats russos morts i més de 2.200 ferits.

La riba oriental del Dniéper està situada a poques desenes de quilòmetres de l'entrada a la península de Crimea. Ucraïna espera aprofitar la bretxa oberta per a creuar el riu, desbloquejar la guerra i assolir els avanços que no ha obtingut la contraofensiva que les tropes de Kíiv van començar el mes de juny passat.

També et pot interessar

stats