Rússia i Ucraïna efectuen un bescanvi de cent presoners de guerra de cada bàndol

L'intercanvi ha sigut possible gràcies a la mediació dels Emirats Àrabs

Soldats israelians patrullen per una zona indeterminada de la ciutat de Gaza
Soldats israelians patrullen per una zona indeterminada de la ciutat de Gaza / Exèrcit d'Israel via Reuters

El Ministeri de Defensa de Rússia ha informat hui d'un bescanvi de presoners de guerra amb Ucraïna, en el marc del qual van quedar alliberades cent persones de cada bàndol, gràcies al suport mediador dels Emirats Àrabs Units. "El 31 de gener, a conseqüència d'un procés de negociacions, des dels territoris controlats pel règim de Kíiv van ser tornats mil militars russos que estaven en perill de mort. A canvi van quedar alliberats cent presoners de guerra de les forces armades d'Ucraïna", ha explicat el departament castrense en Telegram.

Segons Defensa, als militars russos alliberats els traslladaran a Moscou "per al tractament mèdic i rehabilitació en institucions mèdiques del Ministeri de Defensa". "Tots els alliberats reben l'ajuda mèdica i psicològica necessària", ha afegit. La tornada ha sigut possible gràcies "a la participació mediadora de caràcter humanitari dels Emirats Àrabs Units".

És el segon intercanvi després de caure a la regió russa de Bélgorod l'avió de transport militar rus Il-76 amb presoners ucraïnesos, del qual el president rus, Vladímir Putin, va acusar Ucraïna. Una setmana després de caure, el mandatari va indicar que aquest fet no implicaria que cessaren els intercanvis amb Ucraïna perquè "hem de rescatar els nostres xics", el mateix dia que Kíiv i Moscou van fer un bescanvi de 195 presoners de cada bàndol, el primer després del sinistre.

També et pot interessar

stats