Sánchez estudiarà accions diplomàtiques contra Israel després de l'atac a l’ONG WCK

El president del govern espanyol considera que les explicacions que han donat fins ara són "absolutament inacceptables i insuficients"

Sánchez es reuneix amb el primer ministre de Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, en l'última jornada de la seua gira per Orient Pròxim
Sánchez es reuneix amb el primer ministre de Qatar, Mohammed al-Thani, en l'última jornada de la gira pel Pròxim Orient / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no descarta adoptar accions diplomàtiques davant Israel si no ofereix explicacions sobre l'atac a l'ONG del xef José Andrés en el qual van morir set treballadors, ja que les que ha donat fins ara creu que són “absolutament inacceptables i insuficients”. Sánchez ha exigit més explicacions en la seua compareixença al costat del primer ministre de Qatar, Mohammed al-Thani, en l'última jornada de la seua gira pel Pròxim Orient.

L'atac aeri als treballadors de World Central Kitchen (WCK) es va produir la matinada del dimarts, quan el cap de l'executiu es trobava de visita a Jordània, i es va mostrar “horroritzat” des d'allí per la "brutal" alhora que va exigir explicacions a Israel.

L'informe preliminar de l'exèrcit israelià sobre aquest atac assenyala que no va tindre la intenció de danyar els treballadors humanitaris i es va deure a una “identificació errònia”. Per a Sánchez, les explicacions de l'administració israeliana són "absolutament inacceptables i insuficients" i espera que hi haja un aclariment més detallat dels motius del bombardeig. A més, ha subratllat que sembla que Israel sabia l'itinerari que anaven a fer els treballadors de l'ONG.

En plantejar-li si el govern considera la possibilitat d'adoptar alguna decisió diplomàtica davant Israel, Sánchez ha insistit en la necessitat d'esperar als aclariments de l'executiu d'aquest país. “A partir d'ací veurem quines accions prenem respecte al govern de Benjamin Netanyahu”, ha afegit.

També et pot interessar

stats