Sánchez li trasllada al papa que la prosperitat d'Europa depén de la immigració

El president espanyol mostra al Vaticà la seua voluntat d'"arribar a un acord" sobre els abusos sexuals i la vall de Cuelgamuros i invita el pontífex a visitar les illes Canàries i Sevilla el 2025

Pedro Sánchez és rebut en audiència pel papa Francesc a la Biblioteca Apostòlica del Vaticà
Pedro Sánchez és rebut en audiència pel papa Francesc a la Biblioteca Apostòlica del Vaticà / Mario Tomassetti (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, s'ha reunit este divendres al Vaticà amb el papa Francesc per segona vegada, després del seu primer cara a cara l'octubre del 2020. El president espanyol ha abordat amb el pontífex el desafiament migratori i ha destacat que a més d'una qüestió humanitària, es tracta també de desenvolupament econòmic. "La pregunta que cal fer-se és si volem ser una Espanya i una Europa oberta i, per tant, pròspera durant les pròximes dècades o volem ser una Espanya i una Europa tancada i com a resultat pobra durant les pròximes dècades".

Segons Sánchez, és "absolutament inviable" poder sostindre el nostre estat del benestar i garantir un mínim de prosperitat a les generacions futures sense la immigració. "Espanya si no fa res durant les pròximes dècades, perdrà quatre milions de persones en edat de treballar i tindrà la mateixa força laboral que en 1996. Això implicaria una reducció del creixement potencial al nostre país del 2% al 0,1%", ha advertit. I el mateix succeiria a Europa, ha afegit, que durant les pròximes dècades tindrà una reducció de 30 milions de persones en edat de treballar.

Voluntat d'"arribar a un acord" amb l'església

Així mateix, ha abordat amb el papa i amb el secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin, qüestions bilaterals que estan treballant conjuntament amb l'Església catòlica sobre l'informe del Defensor del Poble sobre abusos sexuals a l'Església i sobre la resignificació del Valle de los Caídos. Sánchez, ha assegurat a la Santa Seu la seua voluntat d'"arribar a un acord" amb l'Església catòlica sobre estos dos assumptes.

La primera d'elles és l'aplicació, el desenvolupament de l'informe i les conclusions que va impulsar el Defensor del Poble, com a alt comissionat de les Corts Generals, on es plantejaven una sèrie de recomanacions per al conjunt d'institucions públiques, també per a l'Església catòlica, en relació amb les víctimes pels abusos sexuals de l'església.

En segon lloc, han tractat el desenvolupament de la llei de memòria democràtica. "Saben vostés que un dels seus apartats és la resignificació de la Vall de Cuelgamuros", ha explicat Sánchez. "Des del Govern d'Espanya el que hem tractat és manifestar la nostra absoluta predisposició a arribar a un acord amb l'Església catòlica per a resoldre estes dues qüestions", ha assegurat Sánchez.

Invitacions perquè el pontífex visite les illes Canàries i Sevilla el 2025

D'altra banda, el president espanyol ha informat que li he traslladat al papa Francesc en nom del Govern d'Espanya la invitació que vinga a les Illes Canàries "vist l'interés que té la Santa Seu per conéixer la solidaritat del poble canari també amb eixa migració que està arribant a les seues costes".

També, ha sol·licitat la presència de l'Església catòlica, de la Santa Seu i si pot ser del papa Francesc en la conferència per al finançament al desenvolupament que celebrarà el mes de juny de l'any 2025 a Sevilla.

Sánchez no exporta armament a Israel des del 7 d'octubre

Finalment, el cap de l'executiu ha avançat que demanarà a la comunitat internacional que deixe d'exportar armes a Israel per "contravindre el dret internacional" amb la "invasió" del Líban.

"El Govern d'Espanya des del passat 7 d'octubre no exporta cap mena d'armament ni de material militar a Israel, cap", ha dit en una roda de premsa en l'Acadèmia d'Espanya a Roma després de reunir-se amb el papa Francesc.

També et pot interessar

stats