Sánchez i Michel confien en una presidència espanyola amb "grans avanços" per a la UE

Alguns dels temes que s'han tractat són la reindustrialització del bloc, avançar en la transició ecològica o reforçar la unitat europea

Pedro Sánchez es reuneix amb Charles Michel / Mariscal (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2023 - 08:43 Actualitzat: 03 de juliol 2023 - 08:23

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, s'han reunit aquest diumenge de vesprada a Madrid per a parlar sobre les prioritats de la presidència semestral espanyola del Consell de la UE, que ha començat aquest dissabte. Alguna d’aquestes és la reindustrialització del bloc i garantir l'autonomia estratègica oberta, avançar en la transició ecològica i l’adaptació mediambiental, impulsar una major justícia social i econòmica i reforçar la unitat europea.

Sánchez ha rebut Michel al palau de la Moncloa un dia després del seu viatge a Kíiv, on s’hi va desplaçar per assegurar el suport de la UE a Ucraïna fins que s'acabe la invasió russa.

A més de les citades prioritats, la intenció de Sánchez és impulsar i tancar en aquest semestre el pacte sobre migració i asil de la UE bloquejat per Polònia i Hongria. Sobre aquesta qüestió els Vint-i-set no van poder avançar aquesta setmana en la cimera de líders amb què es va acomiadar la presidència rotatòria sueca.

Els mandataris també han conversat sobre la modificació de les regles fiscals, la reforma del mercat elèctric, la revisió del pressupost comunitari per a destinar més ajuda a Ucraïna i la cimera de la Unió Europea–Amèrica Llatina i Carib que se celebrarà el 17 i 18 de juliol a Brussel·les, així com sobre el Consell Europeu extraordinari que se celebrarà a Granada el 6 d’octubre.

També et pot interessar

stats