SpaceX prova amb èxit el seu Starship i recupera la primera fase en la plataforma de llançament

El coet ha completat la quinta prova i ha aconseguit una fita de l'enginyeria espacial

SpaceX recupera la primera fase de l'Starlight amb èxit
SpaceX recupera la primera fase de l'Starlight amb èxit / EFE

SpaceX ha completat la quinta prova de l'Starship, el major coet espacial mai construït, amb èxit i en el seu primer intent. A més, ha aconseguit recuperar la primera fase de la nau amb una grua en la mateixa plataforma de llançament, una fita de l'enginyeria espacial.

Poc abans de les 07:30 hora local (12:30 a casa nostra), des de la plataforma de llançament de Boca Chica (Texas), SpaceX ha llançat l'Starship en el quint vol de prova. La gegantesca nau ha aconseguit posar en òrbita el mòdul principal amb l'ajuda dels 39 motors Raptor de la seua primera fase, que en una fita de l'enginyeria espacial sense precedents ha aconseguit tornar des de l'estratosfera, fer una desacceleració controlada i posar-se en la mateixa plataforma de llançament.

Esta quinta prova de l'Starship, que pesa unes 5.000 tones, ha aconseguit posar en òrbita el mòdul i provar un sistema que usa el sistema de comunicació Starlink per a, per primera vegada, mantindre comunicació amb el mòdul orbital en la fase de reentrada, una cosa que fins ara cap vol espacial ha aconseguit.

El seu fundador, el magnar Elon Musk, ha repetit diverses vegades que vol convertir l'Starship en el primer servei privat que arribe a la Lluna i Mart i hi establisca presències permanents i colònies.

El procés pel qual l'accelerador de l'Starship ha aconseguit aterrar este diumenge per primera vegada és similar al del coet Falcon 9, també de SpaceX, un sistema comercial de posada en òrbita molt més xicotet i pensat, en general, per a missions en òrbita terrestre amb una ràtio d'èxit de més del 95%.

També et pot interessar

stats