Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El Suprem de Colòmbia ordena la detenció domiciliària de l'expresident Álvaro Uribe

La justícia del país investiga l'exmandatari per presumpte frau processal i suborn de testimonis.

L'expresident de Colòmbia Álvaro Uribe, en una imatge d'arxiu / Efe

La Cort Suprema de Justícia de Colòmbia ha ordenat aquest dimarts la detenció domiciliària de l'expresident i senador Álvaro Uribe. L'acció està emmarcada en un procés en què se'l segueix per presumpte frau processal i suborn de testimonis, segons ha informat el mateix acusat. "La privació de la llibertat em causa profunda tristesa per la meua senyora, per la meua família i pels colombians que encara creuen que alguna cosa bona he fet per la pàtria", ha lamentat Uribe en un missatge publicat en Twitter, en referència a la decisió de la Cort. El tribunal, no obstant això, no ha fet encara cap anunci sobre el tema.

El cas que priva de la llibertat l'home que va governar Colòmbia entre 2002 i 2010 va començar el 2012, quan va demandar per suposada manipulació de testimonis el senador del partit esquerrà Pol Democràtic Alternatiu (PDA) Iván Cepeda, qui en eixa època preparava una denúncia en el Congrés en contra d'Uribe per suposats vincles amb el paramilitarisme. La demanda, però, va acabar tornant-se en contra de l'expresident, que es converteix ara en el primer mandatari colombià al qual se li ordena la detenció.

El procés d'Uribe contra Cepeda va donar un gir de 180 graus quan el magistrat José Luis Barceló, de la Cort Suprema, no sols el va arxivar, sinó que va decidir obrir una investigació a l'expresident per suposada manipulació de testimonis. El tribunal va escoltar Uribe a l'octubre de l'any passat i va realitzar altres diligències en funció de les quals ha decidit aquest dimarts ordenar la detenció domiciliària.

El partit Centre Democràtic, fundat per Uribe i actualment en el poder, expressava dilluns una "greu preocupació" per rumors que circulaven sobre una possible resolució judicial contrària al seu líder.

També et pot interessar