Almenys cinc morts a Grècia, Bulgària i Turquia i desenes de desapareguts per les fortes tempestes

La tempesta Daniel assola Grècia i es preveu que dure fins dijous

EUROPE-WEATHER/GREECE-STORM
L'aigua arrossega un cotxe a la zona del mont Pèlion, prop de la ciutat de Volos / Eurokinissi (Reuters)

La DANA que castiga Grècia ha deixat el primer dia de temporal una persona morta i una desena de desapareguts, mentre que les pluges torrencials han deixat dues persones mortes a Bulgària. A Turquia, a la regió de Kirklareli (prop de la frontera búlgara), dues persones han mort per una riuada causada per les tempestes i quatre persones continuen desaparegudes.

La tempesta Daniel ja s'ha fet notar a l'oest i al centre de Grècia i la previsió apunta que el temporal es mantindrà fins dijous. Alguns models meteorològics pronostiquen precipitacions històriques, que arriben després d'un fatídic estiu amb diverses onades de calor i desenes d'incendis arreu del país.

Els fenòmens més extrems al país s'han registrat a la regió de Magnèsia, al centre del país, on aquest dimarts al matí un ramader ha mort després de quedar sepultat per un mur, que ha caigut a causa de l'oratge prop de Volos, la capital de la regió. Aquesta ciutat, precisament, ha patit restriccions al trànsit, ja que molts dels carrers s'han convertit en rius.

El temporal Daniel ha causat problemes també a l'illa de Corfú, al nord-oest del país, on han tingut talls d'electricitat i problemes amb el funcionament de l'aeroport. A les illes Espòrades, prop de Volos, també s'han registrat fortes tempestes amb llamps i trons i els carrers han quedat anegats, com el que es pot veure a l'illa d'Escíatos en el tuit. A la regió d'Èlide la pedra ha destruït part de la collita d'oliva.

En el cas de Bulgària, dues persones han mort a causa d'inundacions per les pluges torrencials al municipi de Tsarevo, a la costa del mar Negre. A més, han evacuat desenes de persones.

També et pot interessar

stats