El tifó Bebinca toca terra a Shanghai i obliga a cancel·lar centenars de vols

Més de 414.000 persones de la metròpolis xinesa han sigut evacuades i tots els vols dels aeroports de Pudong i Hongqiao estan cancel·lats des de la nit de diumenge

Un arbre caigut després que el tifó Bebinca tocara terra en Shanghai, la Xina
Un arbre caigut després que el tifó Bebinca tocara terra a Shanghai, la Xina / Xihao Jiang (Reuters)

El tifó Bebinca ha tocat terra a les 07:30 hora local d'este dilluns a la metròpolis xinesa de Shanghai, que ha cancel·lat centenars de vols com a precaució per un dels tifons més forts que assotat la ciutat en 75 anys. Amb una força màxima del vent prop del seu centre de fins a 42 metres per segon, el tifó ha tocat terra en l'àrea de Lingang del districte de Pudong, segons l'observatori meteorològic de la ciutat. Més de 414.000 persones de la metròpolis han sigut evacuades i tots els vols dels aeroports de Pudong i Hongqiao estan cancel·lats des de la nit de diumenge.

Shanghai, llar d'aproximadament 25 milions d'habitants, ha cancel·lat esdeveniments culturals i esportius a l'aire lliure com a part de les mesures per a minimitzar l'impacte del tifó, que coincideix amb les vacances pel festival de la Mitja Tardor, entre el 15 i el 17 de setembre.

També ha recomanat a escoles, empreses i serveis de transport que suspenguen les operacions en quatre districtes. Els transbordadors han cessat igualment les operacions, mentre que els serveis d'autobús han sigut suspesos en el districte costaner de Fengxian.

Més de 2.500 equips de rescat estan preparats per a intervindre per a alleujar els efectes del tifó, el més fort que colpeja Shanghai des de Gloria el 1949. Després de Shanghai, s'espera que el tifó passe per les províncies de Jiangsu i Anhui, també a l'est del país.

També et pot interessar

stats