Titanosaure: la nova espècie de dinosaure gegant descoberta al Brasil

La troballa s’ha fet a partir d’un fèmur que s’ha trobat durant la construcció d’unes obres a l’estat de Maranhão

El fèmur del Titanosaure i part de l'equip que l'ha descobert
El fèmur del titanosaure i part de l'equip que l'ha descobert / Amai Fotografia (Reuters)

La perplexitat de l’equip arqueològic que ha descobert aquesta nova espècie de dinosaure va ser molt gran quan el que en un principi semblava ser una troballa menor, va resultar sent un fèmur gegant que supera l’altura d’una persona d'alçada mitjana. 

Al principi va aparéixer una peça xicoteta que es va anar fent més gran a mesura que l’equip anava excavant sorprés. Finalment, desenterraren un fèmur en el que el paleontòleg Elver Mayers ha definit com una experiència increïble. De fet, assegura que hui en dia encara no es pot creure que es trobara present durant la troballa.

L'equip arqueològic que ha descobert el fèmur de titanosaure durant les tasques d'excavació
L'equip arqueològic que ha descobert el fèmur de titanosaure durant les tasques d'excavació / Amai Fotografia (Reuters)

Tot va començar durant la construcció d’una via fèrria a la ciutat brasilera de Divinópolis, l’estat de Maranhão, quan es van trobar unes restes arqueològiques al marge de la via. L’equip de Meyers va començar les tasques d’excavació i, a poc a poc, va anar desenterrant aquest enorme fèmur que pensen que pot pertànyer a un titanosaure, una nova espècie de la qual actualment estan arreplegant nova informació.

Aquest fèmur gegantí és l’os més gran que s’ha trobat fins ara al jaciment, però no és l’únic. De fet, l’equip pensa que es podria tractar d’un cementeri de dinosaures, per això ara mateix estan estudiant tota l’àrea perquè no hi ha registres anteriors.

El fèmur de titanosaure vist des de dalt
El fèmur de titanosaure vist des de dalt / Amai Fotografia (Reuters)

A més de seguir buscant restes, estan estudiant els ossos que ja s’han desenterrat per a intentar esbrinar dades sobre la biologia de l’animal, com ara el seu metabolisme, o la seua estructura i com s'ho feia per a suportar un cos tan gran fora de l’aigua, explica Meyers. Unes investigacions, indica, que podrien proporcionar nova informació vital sobre la vida dels dinosaures que alguna vegada vagaren per l'actual Brasil. 

També et pot interessar

stats