Tres civils morts en atacs russos contra Kramatorsk i Kostiantínivka, a l'est d'Ucraïna

El secretari general de l'OTAN li destaca a Biden que hi ha "progressos" en la contraofensiva ucraïnesa contra Rússia

Un oficial de policia ajuda a una dona a ser evacuada d'una àrea residencial afectada per un atac amb míssils russos a Kostiantynivka, regió de Donetsk, Ucraïna
Un oficial de policia ajuda a una dona a ser evacuada d'una àrea residencial afectada per un atac amb míssils russos a Kostiantynivka, regió de Donetsk, Ucraïna / Reuters

Dos civils han mort aquesta matinada a Kramatorsk i un tercer en Kostiantínivka a conseqüència d'atacs russos contra aquestes dues localitats de la província de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, situades prop de la línia del front.

Segons ha informat el cap de l'administració militar de Donetsk, Pavló Kirilenko, els atacs s'han produït al voltant de les 5 de la matinada. Les forces russes han utilitzat míssils per a atacar aquests dos municipis.

Dues persones han resultat ferides a Kramatorsk i una altra ha patit lesions a Kostiantínivka durant l'atac.

"Coets disparats amb llançamíssils van impactar contra zones civils i han causat danys significatius", ha dit el cap militar de Donetsk, que va fer referència a nombrosos habitatges destruïts o danyades en totes dues localitats.

Puja a dotze el balanç de morts en l'atac rus contra Kriví Rih

L'alcalde de la ciutat ucraïnesa de Kriví Rih ha elevat a dotze el número morts en l'atac de la matinada del dimarts llançat per Rússia contra el municipi, en morir en les últimes hores un home de 67 anys que havia resultat ferit.

La ciutat de Kriví Rih ha declarat la jornada d'aquest dimecres com a dia de duel oficial en record de les víctimes de l'atac rus, que va aconseguir, entre altres infraestructures, un edifici d'habitatges i les instal·lacions d'una empresa.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, que és natural de Kriví Rih, va qualificar l'atac rus de terrorista.

Stoltenberg li diu a Biden que hi ha "progressos" en la contraofensiva ucraïnesa

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha dit aquest dimarts al president estatunidenc, Joe Biden, que Ucraïna està "fent progressos" en la seua contraofensiva contra Rússia.

Segons ha argumentat, aquests avanços mostren la importància que l'Aliança aprove més ajuda militar per a Kíiv en la seua pròxima cimera de líders a Vílnius.

"El suport que li estem donant a Ucraïna ara està marcant la diferència al camp de batalla. Mentre parlem ací, els ucraïnesos estan fent progressos en l'ofensiva que han llançat", s'ha congratulat Stoltenberg.

"Encara és prompte, però sabem que com més territori alliberen els ucraïnesos, més força tindran a l'hora de negociar", ha afegit.

D'aquesta forma, Stoltenberg ha posat en paraules l'estratègia que l'OTAN, i especialment els Estats Units, han aplicat en els últims mesos: entregar milions de dòlars en ajuda militar a Ucraïna perquè aconseguisca avanços en el camp de batalla i forçar una eventual negociació amb el president rus, Vladímir Putin.

Durant la reunió, els Estats Units han anunciat un nou paquet d'ajuda militar a Ucraïna per valor de 325 milions de dòlars.

També et pot interessar

stats