Comença la treva de quatre dies a Gaza

El pacte que ha fet possible la treva inclou que Hamàs accepta l'alliberament de 50 dels 239 ostatges que manté segrestats des del 7 d'octubre mentre que Israel deixarà lliures 150 presos palestins

Tancs israelians a Gaza
Tancs israelians a Gaza / Ronen Zvulun (Reuters)

Qatar ha anunciat aquest dijous de vesprada que la treva temporal a la Franja de Gaza començarà demà divendres a les 7 del matí (hora local, una hora menys a Espanya) després de 49 dies de guerra i que aquest dijous s'ajornara un dia el cessament dels atacs. La nova data ha arribat després que dimecres a la nit es va decidir ajornar durant un dia la treva pactada a la zona.

Durant les hores prèvies a l'inici de l'aturada del conflicte, els preparatius continuen. "Israel confirma que ha rebut una llista preliminar de noms. Els funcionaris designats verifiquen els detalls de la llista i estan en contacte amb totes les famílies en aquests moments", ha remarcat l'oficina del primer ministre.

Un portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers de Qatar ha explicat també que la primera tanda de 13 ostatges serà alliberada a les 16 hores locals. El pacte que ha fet possible la treva, negociada durant setmanes, inclou que Hamàs accepta l'alliberament de 50 dels 239 ostatges que manté segrestats des del 7 d'octubre mentre que Israel deixarà lliures 150 presos palestins.

En tot cas, Israel ha deixat clar en tot moment que la treva no suposarà el final de la guerra i que la intenció del govern és reprendre-la fins a acabar amb Hamàs.

També et pot interessar

stats