Troben les caixes negres de l'avió privat de Prigojin que es va estavellar a Rússia

El comité d'instrucció explica que per a identificar als deu ocupants s'hauran de fer "exàmens genètics moleculars"

Restes de l'accident on viatjava Prigojin
Restes de l'avió on viatjava Prigojin / Comité d'Instrucció de Rússia

El Comité d'Instrucció de Rússia (CIR) ha informat aquest divendres que ha trobat les caixes negres de l'avió privat Embraer del cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, que es va estavellar el dimecres en el centre del país. A més, l'ens ha explicat que per a identificar als deu ocupants de l'aparell s'hauran de realitzar "exàmens genètics moleculars".

El CIR ha afegit que també s'estan recuperant diferents objectes i documents que són fonamentals "per a aclarir les circumstàncies de la catàstrofe aèria". La premsa local havia especulat amb què algú havia robat les caixes negres amb la finalitat d'impedir que s'aclarira si es va tractar d'un assassinat, com considera unànimement la premsa independent russa.

A causa de l'impacte, a la regió central de Tver, entre Moscou i Sant Petersburg, els tres tripulants i els set passatgers van resultar carbonitzats.

El Kremlin ha negat hui rotundament les “especulacions” que el president rus, Vladímir Putin, estiga darrere de la tragèdia. "És tot mentida", ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la primera roda de premsa telemàtica després d'un parèntesi de quasi tres setmanes.

Mentrestant, fonts oficials nord-americanes han informat el rotatiu Wall Street Journal que la catàstrofe va ser, en realitat, un assassinat, però no amb un míssil terra-aire —fet que també ha descartat el Pentàgon—, sinó un sabotatge amb una bomba col·locada en l'aeronau.

També et pot interessar

stats