Trump demana el vot als cristians i als que porten armes de foc

L'expresident i candidat del Partit Republicà a les eleccions dels EUA ha fet esta crida als dos col·lectius durant la Believers Summit, a Florida

L'expresident dels Estatus Units, Donal Trump, durant el míting al 'Believers Summit', a West Palm Beach (Florida)
L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, durant la Believers Summit, a West Palm Beach (Florida) / EFE/EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich

L'expresident dels Estats Units d'Amèrica i candidat republicà a les eleccions presidencials del 5 de novembre, Donald Trump, ha fet una crida a cristians i portadors d'armes de foc perquè vagen a votar i l'ajuden a tornar a la Casa Blanca. Ha sigut este divendres en un míting a Florida.

"Els cristians han de votar. No vull renyar-los, però els cristians no voten tant com deurien. No són grans votants. Les persones que posseeixen armes i rifles no són grans votants. Han de votar. Si no voten, no guanyarem les eleccions. Si voten, guanyarem de manera aclaparadora", va dir l'exmandatari estatunidenc en la Believers Summit (la cimera dels creients), un esdeveniment centrat en la fe que s'està celebrant a West Palm Beach.

El candidat republicà a la Casa Blanca ha reiterat en diverses ocasions "l'enorme" poder que tenen els cristians i ha demanat a este grup religiós que donen una "oportunitat" al seu partit.

"Heu d'eixir, almenys en esta elecció. Simplement doneu-nos l'oportunitat i porteu-nos a eixa bella Casa Blanca. Voteu pels seus congressistes i senadors. Canviarem este país per a millor", va reclamar Trump.

També ha assenyalat que el seu segon mandat seria tan exitós que no haurien de votar en les pròximes eleccions. "Ho solucionarem tot tan bé que no hauran de tornar a votar", va recalcar.

Des de l'escenari, Trump va tornar a descriure la vicepresidenta i candidata demòcrata, Kamala Harris, com una "extremista radical d'esquerra" i la va qualificar de massa liberal en matèria d'immigració i avortament.

Al mateix temps, el magnat novaiorqués es va descriure com la figura oposada, ja que va dir que segellaria la frontera en el seu primer dia com a president, així com que dona suport a les regulacions de l'avortament.

També va agrair als jutges conservadors del Tribunal Suprem, entre ells els tres que ell va nomenar en el seu mandat de 2017-2021, per tombar la sentència Roe vs. Wade, que protegia l'avortament en l'àmbit nacional el 2022.

Amb tot, l'expresident nord-americà va assegurar que dona suport a les excepcions a les restriccions a l'avortament en casos de violació, incest o quan la vida de la mare està en perill i, segons apunta el diari The New York Times, el públic el va esbroncar quan va matisar este punt.

També et pot interessar

stats