Trump diu que nomenarà assessor Elon Musk perquè reforme en profunditat l'administració pública

El fundador de Tesla i SpaceX, que accepta l'encàrrec sense cobrar, s'ha convertit en un dels majors propagandistes del republicà per a les eleccions presidencials dels Estats Units

Trump intervé en el Club Econòmic de Nova York, este dijous
Trump intervé en el Club Econòmic de Nova York, este dijous / Brendan McDermid (Reuters)

L'expresident estatunidenc Donald Trump (2016-2021) ha promés este dijous que, si torna a la Casa Blanca el 2025, crearà una comissió d'eficiència governamental per a millorar el rendiment de l'administració. D'esta manera fa seua una idea política que li va presentar el magnat multimilionari Elon Musk, un dels seus aliats més estrets en els últims temps. Este hipotètic organisme estarà presidit per l'empresari mateix, fundador de companyies com Tesla i SpaceX i actual propietari de la xarxa social X, que entraria com a assessor en l'equip de Trump.

"Crearé una comissió d'eficiència governamental encarregada de dur a terme una auditoria financera i d'acompliment completa de tot el govern federal i que faça recomanacions per a les reformes dràstiques que cal fer. No podem seguir com estem ara", ha dit el candidat republicà per a les eleccions presidencials que el país celebra en novembre des del Club Econòmic de Nova York.

Segons ha explicat Trump, l'objectiu de la comissió serà identificar maneres d'eliminar la despesa pública innecessària: "Desenvoluparà un pla d'acció per a eliminar totalment el frau i els pagaments indeguts en un termini de sis mesos. Això estalviarà bilions de dòlars".

El polític republicà ha descrit Musk, que segons Forbes és la persona més rica del món, com "un tipus agradable i intel·ligent" que sap el que "fa". L'al·ludit, que ha dit que accepta l'encàrrec i que no vol cobrar pel treball, s'ha convertit en un dels majors propagandistes de Donald Trump, amb la difusió contínua de notícies falses a través de la xarxa social X, on té 197 milions de seguidors. Quan va comprar l'antic Twitter, ja va aplicar un pla d'eficiència que va consistir, sobretot, a despatxar la major part de la plantilla. Això va retallar costos, però també va fer que s'afonaren els ingressos i la valoració de l'empresa.

El 5 de novembre, Trump s'enfrontarà en les urnes a la candidata demòcrata, Kamala Harris, en una pugna electoral sobre els resultats de la qual hi ha molta incertesa ara mateix. Les enquestes estan molt ajustades entre els dos aspirants, sobretot després de la remuntada dels demòcrates, que va començar a capgirar els pronòstics quan l'actual president, Joe Biden, va anunciar que es retirava de la carrera presidencial i renunciava a repetir en el càrrec. Un pas arrere que es va materialitzar després de setmanes de pressions del seu entorn, que qüestionava la seua idoneïtat arran de la desastrosa actuació que va tindre en el debat amb Trump, i que va culminar amb la irrupció de Harris en campanya com a nova candidata.

També et pot interessar

stats