Trump, ferit lleu, i dos persones mortes en un tiroteig durant un míting

El candidat republicà ha sigut evacuat després de sentir-se els trets. L'agressor i un assistent han mort i hi ha dos ferits greus

Trump, després del tiroteig d'este dissabte en un míting a Butler, Pensilvania
Trump, després del tiroteig d'este dissabte en un míting a Butler, Pensilvània / David Maxwell (EFE)

L'expresident i aspirant republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, ha sigut evacuat d'emergència este dissabte amb ferida de sang en l'orella dreta després de sentir-se diversos trets just quan acabava de començar el seu míting a la localitat de Butler (Pensilvània), dos dies abans de la Convenció Nacional Republicana.

Els agents del Servei Secret, prostrats a la teulada d'un graner darrere del faristol on Trump es dirigia a uns 15.000 assistents, segons l'organització, han respost a l'intent d'atac mentre l’expresident, el públic i la premsa romanien gitats a terra.

Segons l'oficina del fiscal general de Butler, el tirador, que estava a la teulada d'un edifici a 120 metres del polític, ha sigut abatut i hi ha un altre mort. Pel que fa a l'expresident, l'ha fregat una bala, fet que han confirmat les fotografies que mostren el costat dret de la cara ensangonada de Trump.

El succés a penes s’ha prolongat un minut. S’ha sentit un altre tir i, després, Trump s’ha alçat amb l'orella ensangonada i el puny enlaire. A continuació l'han escortat fins a un vehicle oficial per a posar-lo fora de perill i sotmetre'l a proves mèdiques.

Posteriorment, les autoritats han confirmat que l'altercat ha deixat dos morts, un d’ells el tirador, i fonts de la campanya de Trump han declarat que l’exmandatari “està bé i fora de perill”.

Biden condemna l'atemptat 

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha condemnat l'atemptat contra Donald Trump i ha dit alegrar-se que l'aspirant republicà a la presidència estiga “bé” després d'haver sigut evacuat amb èxit.

“M'alegra saber que està fora de perill i que es troba bé. Estic resant per ell i per la seua família i per tots els que estaven en el míting”, ha afirmat el governant en un comunicat.

“No hi ha lloc per a esta mena de violència als Estats Units. Hem d'unir-nos com una sola nació per a condemnar-la”, ha agregat el polític demòcrata, que ha agraït al Servei Secret haver posat el republicà fora de perill.

L’FBI ha identificat l'atacant de Trump com a Thomas Crooks

L'FBI ha identificat el tirador com un home blanc originari de Pensilvània de vint anys, Thomas Matthew Crooks, veí de Bethel Park, a Pensilvània, el mateix estat on s’ha celebrat el míting on ha atacat l'expresident.

L'FBI ha demanat l'ajuda de la gent i ha compartit un telèfon perquè hi telefone qui puga aportar alguna pista.

No obstant això, es desconeixen fins al moment quina podria ser la motivació de l’atacant i si ha actuat en solitari o ha comptat amb l’ajuda d’algun còmplice.

S’han vist imatges dels agents arribant a la teulada on estava el franctirador, vestit amb roba grisa de camuflatge, a qui han abatut. No portava damunt cap document, la qual cosa ha dificultat la identificació durant hores.

També et pot interessar

stats