Trump qualifica les seues imputacions d'"estupideses" i diu que els ciutadans "ho entenen"

L'expresident defén que els ciutadans són "intel·ligents", ja que si algú és imputat baixa en les enquestes i Trump és el favorit per a fer-se amb la nominació republicana per a les presidencials del 2024

Un espectador observa el primer debat presidencial republicà en viu en Fox News i l'entrevista a l'expresident i candidat Donald Trump realitzada per Tucker Carlson en Twitter
Un espectador observa el primer debat presidencial republicà en directe en Fox News i l'entrevista a l'expresident i candidat Donald Trump feta per Tucker Carlson en Twitter / Etienne Laurent (Reuters)

L'expresident estatunidenc Donald Trump, que va manar al país del 2017 al 2021, ha qualificat les seues quatre imputacions penals d'"estupideses", i ha dit que els ciutadans estatunidencs "ho entenen", ja que no para de pujar en les enquestes.

"Estupideses. Són tot estupideses, és horrible", ha dit clarament agitat durant una entrevista amb l'expresentador de Fox News, Tucker Carlson, publicada a Twitter.

Trump ha defensat que els ciutadans són "intel·ligents" perquè, en general, si algú és imputat, baixa en les enquestes. L'exmandatari és el favorit per a fer-se amb la nominació republicana per a les presidencials de 2024, on espera enfrontar-se de nou a l'actual president, Joe Biden, contra qui va perdre en les eleccions del 2020.

Uns comicis que Trump continua sostenint que van ser fraudulents, malgrat que el resultat ha sigut avalat per la justícia i els principals mitjans del país.

Precisament la insistència a no acceptar el desenllaç electoral del 2020 li ha fet rebre dues de les quatre imputacions penals: una a Washington DC per presumptament tractar de revertir els resultats a escala nacional i una altra a Geòrgia, per intentar fer el mateix en aquest estat.

Durant l'entrevista amb Carlson, que es va publicar al mateix temps que començava el primer debat de precandidats republicans a Milwaukee, a l'estat de Wisconsin, Trump ha tornat a defendre la creença que el llavors vicepresident, Mike Pence, podria haver detingut la confirmació de la victòria electoral de Biden, amb la qual cosa es nega a acceptar el resultat.

La majoria d'experts coincideixen que, en cas de fer-ho, el republicà hauria anat en contra de la constitució. Trump es manté ferm en la postura i ha acusat la fiscal encarregada del seu cas a Geòrgia, Fani Willis, de negar-li el dret a dubtar dels resultats electorals.

Trump passa de reüll pel primer debat republicà

Cinquanta-dos minuts és el temps que ha tardat a aparéixer en escena l'"elefant absent a l'habitació", l'expresident Donald Trump, en el primer debat dels precandidats republicans a la presidència, al qual no ha volgut assistir.

I quinze minuts, de les dues hores que ha durat, és el temps total que els huit aspirants a la Casa Blanca han dedicat a parlar-ne en l'esdeveniment organitzat per Fox News a la ciutat de Milwaukee.

Però sí que han hagut de posicionar-se, d'una manera o una altra, dient si secundarien o no un Trump condemnat per algun dels múltiples delictes que se li imputen. I només dos de huit, Chris Christie i Ansa Hutchinson, han deixat clar que no ho farien.

Ron DeSantis, segon favorit en les enquestes, ha optat per tirar pilotes fora. "Hem de centrar-nos en el futur, a revertir el declivi del nostre país", ha afirmat, conscient que qualsevol crítica a Trump és una pèrdua de suport per a ell mateix.

Com "el millor president dels Estats Units del segle XXI", així el va definir el multimilionari tecnològic Vivek Ramaswamy, minuts després que tots ells, excepte Christie i l'exgovernador d'Arkansas Ansa Hutchinson, alçaren la mà a la pregunta de si farien costat a Trump si és condemnat per algun dels processos que té oberts.

Tot això unes hores abans que Trump acudisca a una presó de Geòrgia perquè el detinguen per una de les causes que l'acorralen, però que no impedeixen que seguisca al capdavant de la carrera a la presidència.

També et pot interessar

stats