Trump sobre Biden: "És un home malalt, feble i patètic que no pot presentar-se a unes eleccions"

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units es refereix a la debilitat política del president, en el primer míting després de l'intent d'assassinat

Republican presidential nominee Donald J. Trump and running mate JD Vance hold first joint campaign rally
Imatge de Donald Trump, en què destaca l'embenatge a l'orella, en el primer míting després de l'atemptat fa una setmana / EFE

L'expresident i candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, s'ha referit a la debilitat política del seu rival, el demòcrata Joe Biden este dissabte a la nit en un míting a la ciutat de Grand Rapids (Michigan), el primer després de l’intent d'assassinat que va patir fa ara una setmana.

Trump, en qui destacava l’embenatge lleuger i discret en l'orella ferida, ha eixit a l'escenari en un estadi ple de seguidors entre crits d'"EUA" i "Lluita!". Després ha agraït el suport de l'audiència i ha començat a llançar dards al seu oponent a les eleccions.

El candidat republicà ha assenyalat que la campanya de Biden és una "amenaça per a la democràcia" i ha sentenciat: “La setmana passada, em vaig emportar un tir per la democràcia". Més tard, s’ha desvinculat del Projecte 2025 —proposta ultraconservadora que contempla, entre altres, limitar l'accés a l'avortament, prohibir la píndola anticonceptiva o reforçar les fronteres— que ha qualificat de “dreta radical i extremista”.

Trump també ha al·ludit a l'interés dels demòcrates per excloure Biden com a candidat a la presidència. "En este mateix moment, els caps del Partit Demòcrata estan intentant frenèticament derrocar els resultats de les primàries del seu propi partit per a traure a Joe Biden de les paperetes", ha afegit. Així mateix, ha fet burla del desconcert del partit demòcrata, que “no té ni idea de qui és el seu candidat”. I en eixa línia, ha sentenciat que Joe Biden és “un home malalt, feble i patètic que no pot presentar-se a unes eleccions”.

"Quin és el millor candidat dels demòcrates si volem guanyar?", va preguntar al públic que va reaccionar al nom de la vicepresidenta Kamala Harris amb esbroncs, i al del president Biden amb vítors.

"Quan voten per Biden, probablement estaran votant indirectament a Harris, de totes maneres", va agregar l'expresident, que va aprofitar per a repetir les seues denúncies infundades de frau electoral o "paranys" en les anteriors eleccions que va perdre davant de Biden.

Trump, amb un to distés i visiblement còmode, ha représ bona part dels punts de campanya que va enarborar en el seu discurs d'acceptació de la nominació republicana esta setmana, incidint en punts com el control de la immigració irregular i retallades fiscals addicionals. 

També et pot interessar

stats