Ucraïna abat un avió de combat rus prop del front de Kramatorsk

Un dron ucraïnés incendia un dipòsit de combustible a la regió russa de Rostov

Soldat ucraïnés en el camp de batalla
Soldat ucraïnés en el camp de batalla / X: @ZelenskyyUa

L'exèrcit ucraïnés ha abatut un avió de combat Su-25 rus que es disposava a atacar posicions ucraïneses en el front de Kramatorsk, a la regió oriental de Donetsk, segons ha anunciat este dimecres el Grup Operatiu-Estratègic Khórtitsia de les Forces Armades d'Ucraïna.

Segons el portaveu de les Forces Terrestres ucraïneses, Oleksandr Pavliuk, la 28 Brigada Separada Mecanitzada ha tombat l'avió rus amb un sistema de defensa antiaèria portàtil (Manpads).

Rússia utilitza la seua aviació en el front de l'est per a llançar diàriament desenes de bombes aèries guiades que destrueixen les posicions defensives ucraïneses i faciliten així l'avanç terrestre de la seua infanteria.

D'una altra banda, l'impacte d'un dron ucraïnés ha causat este dimecres l'incendi d'un dipòsit de combustible a la regió russa de Rostov, fronterera amb Ucraïna, segons informa el governador de Rostov, Vassili Gólubev. "Com a resultat de l'atac d'un dron es va produir un incendi en un dipòsit de combustible en el districte de Kamenski. No va haver-hi víctimes", ha escrit Gólubev en el seu canal de Telegram.

El districte Kamenski confina amb la regió ucraïnesa de Luhansk, annexionada amb Rússia el setembre de 2022. El governador de Rostov va informar que durant la passada nit els sistemes de defensa antiaeris van abatre quatre drons ucraïnesos sobre el territori de la regió.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha afegit que les defenses antiaèries també han destruït esta passada nit huit drons sobre la regió de Vorónej, també fronterera amb Ucraïna.

També et pot interessar

stats