Ucraïna anuncia set quilòmetres quadrats més alliberats a l'est i al sud

L'Exèrcit ucraïnés intercepta 17 míssils de creuer llançats per Rússia aquesta nit en els óblasts de Dnipropetrovsk (sud-est), Poltava (centre) i Khmelnitski (oest)

Un soldat ucraïnés disparant en el front de guerra
Un soldat ucraïnés disparant en el front de guerra / Twitter: @ZelenskyyUa

El Ministeri de Defensa d'Ucraïna ha anunciat aquest dilluns l'alliberament per part de les tropes de Kíiv de dos quilòmetres quadrats prop de la ciutat ocupada de Bakhmut (est) i la recuperació de 5,2 quilòmetres quadrats més de territori en la part sud del front.

Des del començament al juny de la contraofensiva, Ucraïna ha recuperat un total de 51 quilòmetres en els flancs de Bakhmut, segons ha destacat la viceministra de Defensa, Hanna Maliar.

Pel que respecta al front sud, la viceministra ha explicat que les forces ucraïneses continuen avançant en direcció a la ciutat ocupada de Melitópol, a la província sud-oriental de Zaporíjia.

"Al sud i a l'est de Robótine hem tingut èxits i al llarg de la setmana passada en la zona sud vam alliberar 5,2 quilòmetres quadrats", ha dit Maliat.

En total, Ucraïna ha recuperat des del començament de la contraofensiva un total de 260 quilòmetres quadrats en el front sud.

Zelenski confirma l'alliberament de Klisxivka

Les forces ucraïneses busquen estrényer el cércol entorn de Bakhmut mentre continuen la lenta, però entossudida reconquesta de territoris en el sud del país, on es topen amb una feroç resistència russa.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha confirmat aquesta nit en el seu compte de X (Twitter) l'alliberament, per part de les tropes ucraïneses, de la localitat de Klisxivka.

El control sobre Klisxivka, a menys de deu quilòmetres de Bakhmut, repercutirà seriosament en el balanç de les forces en aquesta zona i permetrà als ucraïnesos assestar colps en la rereguarda russa.

Segons les Forces Armades ucraïneses, la recuperació de assestar , combinada amb la presa d'Andríivka, també al sud de la ciutat oriental de Bakhmut, donaran a Ucraïna una “plataforma” sòlida per a continuar els seus avanços en aquesta part del front de la província de Donetsk.

Alhora, segons Kíiv, les seues forces també tenen èxits en direcció a Melitópol, al sud, on infringeixen importants pèrdues a les forces russes, "i les obliguen a retirar-se de les posicions ocupades", segons Maliar.

Paral·lelament, Kíiv manté la pressió amb atacs de drons en territori rus. El Ministeri de Defensa de Rússia ha informat que han abatut drons a la regió de Moscou i l'annexionada península de Crimea.

Les tropes de Moscou resisteixen

Segons els militars russos, l'exèrcit del país resisteix l'envestida ucraïnesa a l'est i el sud del país, on repel·leix els successius atacs de les tropes ucraïneses.

D'acord amb el ministeri rus de Defensa, des de l'inici de la guerra a Ucraïna les seues forces han destruït un total d'11.919 tancs i altres blindats.

Mentrestant, en els combats en diferents fronts sols en l'última jornada van ser abatuts més de 600 soldats ucraïnesos, segons assenyala l'últim informe castrense rus.

Ucraïna intercepta dèsset míssils de creuer de Rússia

D'altra banda, les defenses aèries ucraïneses han abatut aquesta nit abans que aconseguiren els seus objectius els dèsset míssils de creuer llançats per Rússia contra territori ucraïnés, segons informat la Força Aèria de Kíiv.

Les intercepcions s'han produït en l'óblast de Dnipropetrovsk (sud-est), Poltava (centre) i Khmelnitski (oest). A més, Rússia ha llançat contra les regions del sud d'Ucraïna de Mikolaiv i Odessa un total de 24 drons. D'ells, díhuit van poder ser abatuts per la Força Aèria ucraïnesa.

Una guerra llarga

En tant, el secretari general de l'Aliança Atlàntica, Jens Stoltenberg, ha reiterat en una entrevista que la guerra a Ucraïna no té un final ràpid. "Hem de preparar-nos per a una guerra llarga", ha advertit el polític noruec.

Stoltenberg ha assegurat que si Kíiv deixa de lluitar, "el seu país desapareixerà", mentre si ho fa Rússia, "llavors tindrem la pau".

El cap de l'OTAN també es va mostrar convençut que tard o prompte Ucraïna passarà a formar part de l'aliança.

També et pot interessar

stats