Ucraïna anuncia altres tres quilòmetres alliberats al front de Bakhmut

Zelenski celebra que Països Baixos i Dinamarca hagen anunciat que enviaran avions de combat F-16 a Ucraïna: "Donaran confiança i motivació”

Soldats ucraïnesos
Soldats ucraïnesos / Twitter: @ZelenskyyUa

Les Forces Armades d'Ucraïna han alliberat al llarg dels últims dies altres tres quilòmetres quadrats als voltants de la localitat de Bakhmut, situada a la província oriental de Donetsk i ocupada per Rússia, segons han informat aquest dilluns fonts militars ucraïneses.

Amb la recuperació d'aquesta superfície de territori fins ara ocupat, les forces ucraïneses han alliberat un total de 43 quilòmetres quadrats als voltants de Bakhmut, segons ha dit la viceministra de Defensa d'Ucraïna, Hanna Maliar.

Zelenski: els F-16 donaran "confiança i motivació"

D'altra banda, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha celebrat aquesta matinada que Països Baixos i Dinamarca anunciaren el cap de setmana que enviaran avions de combat F-16 a Ucraïna.

Segons ha afirmat, l'arribada d'aquests aparells que Kíiv ve demanant des de fa mesos donaran "confiança i motivació" tant als soldats com als civils.

Ucraïna aspira a comptar amb avions de combat occidentals moderns per a tindre més mobilitat i capacitat de reacció davant els atacs amb míssils russos i donar protecció aèria als seus soldats en el front.

La defensa antiaèria russa derroca dos drons en Moscou

Per la seua banda, la defensa antiaèria russa ha derrocat aquest dilluns dos drons en les proximitats de Moscou sense que es produïren víctimes ni destruccions, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

Un dels aparells va ser inhibit amb mitjans de guerra electrònica i s'ha estavellat a les 06:50 del matí al costat de la localitat de Pokrovskoje, a uns 75 quilòmetres a l'oest de la capital russa.

Quasi una hora i mitja després, un segon dron ha sigut abatut pel foc de la defensa antiaèria i ha caigut en el districte d'Istra, a uns 45 quilòmetres a l'oest de Moscou.

En els últims dies, Ucraïna ha intensificat els atacs amb drons contra la rereguarda russa, tant contra Moscou, com contra les regions limítrofes de Rostov i Kursk, al sud de Rússia.

També et pot interessar

stats