Ucraïna assegura controlar mil quilòmetres quadrats de territori rus fronterer

La regió de Bélgorod ha declarat l’estat d’emergència i denuncia la mort de civils en la incursió de les tropes ucraïneses  

Façana d'una vivenda afectada per les restes d'un míssil ucraïnés interceptat, segons les autoritats russes
Façana d'una vivenda afectada per les restes d'un míssil ucraïnés interceptat, segons les autoritats russes / Anatoliy Zhdanov (Reuters)

Huit dies després de la primera incursió terrestre en territori rus de les tropes ucraïneses en vora dos anys i mig de guerra, Kíiv assegura que controlen mil quilòmetres quadrats de territori de la regió fronterera de Kursk.

El portaveu d'Afers Estrangers ucraïnés, Gueorgui Tiji, ha assegurat que "a diferència de Rússia, Ucraïna no necessita territoris aliens" i nega que vulga annexionar-se esta regió. L'objectiu, ha subratllat, és protegir la població dels atacs que arriben des d'esta zona.

El comandament militar rus ha anunciat l'enviament de reforços a Kursk per a fer front a l'ofensiva ucraïnesa. Tant en esta regió com en la veïna Briansk regeix des del divendres passat el "règim d'operació antiterrorista".

Este dimecres, el governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, ha declarat l'estat d'emergència a tota la regió. A més, ha denunciat "bombardejos diaris per part de les Forces Armades d'Ucraïna, cases destruïdes, civils ferits i morts".

També et pot interessar

stats