Ucraïna celebra l'acostament a la UE com una injecció de moral

L'obertura de negociacions d'adhesió dona força a Ucraïna, en un moment en què Rússia ha recuperat la iniciativa en el front i enmig de la incertesa sobre la continuïtat de l'ajuda dels EUA a Kíiv

Zelenski en la seua visita a la base de Wiesbaden, Alemanya, seu de l'Exèrcit dels EUA a Europa i Àfrica
Zelenski en la visita a la base de Wiesbaden, Alemanya, seu de l'exèrcit dels EUA a Europa i Àfrica / Twitter: @ZelenskyyUa

El govern, l'oposició i la societat civil ucraïneses han celebrat la decisió del Consell Europeu d'obrir la negociació d'adhesió a la UE amb Kíiv com una victòria dels qui lluiten per la independència i el futur democràtic d'Ucraïna en el front.

"Molta gent a Ucraïna té la moral alta, i això és important, això és motivació", ha dit el president Volodímir Zelenski en un missatge gravat de matinada a Lviv, a l'oest d'Ucraïna, on havia arribat procedent de la base de Wiesbaden, Alemanya, seu de l'exèrcit dels EUA a Europa i Àfrica.

El ministre d'Afers Estrangers ucraïnés, Dmitró Kuleba, ha destacat que el sí del Consell Europeu demostra que "res ha sigut en va", en referència al llarg camí d'Ucraïna iniciat fa deu anys en la revolució del Maidan, que va tombar l'últim president prorús del país, Víktor Ianukóvitx, i va deixar més de cent morts.

Ucraïna va rebre l'estatut de país candidat a l'adhesió l'any passat, poc després que la invasió militar russa despertara una onada de simpatia cap al país a Europa que va accelerar l'acostament a la UE.

L'obertura de negociacions d'adhesió és un nou pas cap a l'objectiu de la integració. Dona força a Ucraïna en un moment en què Rússia ha recuperat la iniciativa en el front i hi ha dubtes sobre la continuïtat de l'ajuda dels EUA a Kíiv.

També et pot interessar

stats