Ucraïna crida a extremar la resistència i Rússia avança en Avdíivka

Zelenski alerta que a mesura que s'acosta l'hivern, hi haurà "més intents russos de fer que els atacs siguen més poderosos"

La ciutat ucraïnesa d'Avdíivka està devastada després dels continus atacs russos
La ciutat ucraïnesa d'Avdíivka està devastada després dels continus atacs russos / Yana Statna (Efe)

Ucraïna ha advertit que els atacs russos a les infraestructures són capaces de causar molt de mal a l'hivern i ha demanat a la ciutadania extremar la resistència malgrat les dificultats i el cansament, mentre Rússia aconsegueix moderats avanços en l'est.

"A mesura que s'acosta l'hivern, hi haurà més intents russos de fer que els atacs siguen més poderosos", ha alertat el president ucraïnés, Volodímir Zelenski.

Les paraules de Zelenski arriben enmig dels atacs russos contra les infraestructures ucraïneses, que Moscou va reprendre amb nova força aquesta setmana i que, segons els militars russos, tenen com a objectiu magatzems amb armes.

La Força Aèria ucraïnesa ha repel·lit una altra onada d'atacs amb drons kamikaze i ha abatut 15 de 20 aeronaus no tripulades, segons el comunicat de l'Estat Major de les Forces Armades.

Més enllà dels atacs amb drons, en les últimes 24 hores, s'han produït 71 bombardejos i Rússia ha llançat cinc míssils i 50 salves de coets contra les tropes ucraïneses i territoris poblats, afegeix el comunicat.

Pols rus en el front del Donbass

Simultàniament, els russos mantenen la pressió sobre les forces ucraïneses en la localitat oriental d'Avdíivka, pròxima a la capital de la regió de Donetsk, controlada per les tropes russes.

Segons l'estatunidenc Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW), les forces russes han aconseguit moderats avanços territorials. L'Estat Major de l'Exèrcit ucraïnés parla del fet que l'enemic "continua intentant envoltar Avdíivka, on queden més d'un miler de civils, però els efectius ucraïnesos de moment mantenen la defensa amb fermesa".

L'expert militar ucraïnés Román Svitan ha assenyalat en declaracions recollides per l'agència UNIAN que les forces russes han llançat la tercera onada d'atacs contra Avdíivka.

Missió ucraïnesa en el sud

D'altra banda, les forces ucraïneses "mantenen" les posicions conquistades en el marge dret del riu Dniéper, a la regió de Kherson, i des d'allí continuen "infligint danys" a l'exercit rus.

Fonts russes han informat que les seues forces havien impedit el desembarcament ucraïnés a l'illa Veliki Potemkin. Es tracta d'una illa situada entre les ribes esquerra i dreta del riu Dniéper, on ara passa la línia del front en eixa zona.

També et pot interessar

stats