Ucraïna demanarà a l'OTAN el “mateix nivell” d'assistència antiaèria que rep Israel

Zelenski signa una nova llei de mobilització amb què espera portar més ucraïnesos a l'exèrcit

Manifestants demanen a Kíiv, Ucraïna, localitzar i retornar als militars ucraïnesos desapareguts en combat, així com als presoners de guerra captius a Rússia
Manifestants demanen a Kíiv, Ucraïna, localitzar i retornar els militars ucraïnesos desapareguts en combat, així com els presoners de guerra captius a Rússia / Sergey Dolzhenk (Efe)

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha anunciat que demanarà al Consell Ucraïna-OTAN una reunió per a obtindre dels seus aliats més protecció de les ciutats i infraestructures del país, després que membres de l'Aliança ajudaren Israel amb les pròpies tropes a abatre projectils iranians.

“Donem el mateix valor a totes les vides. Hem de fer-ho. Hem de protegir-les del terror al mateix nivell. Ucraïna demanarà una reunió del Consell Ucraïna-OTAN per a parlar de la protecció del cel, del subministrament de mitjans antiaeris, dels sistemes i els míssils corresponents”, va dir Zelenski.

Ucraïna demana als seus aliats des del principi de la guerra que els envien sistemes antiaeris suficients per a protegir el territori i les infraestructures dels atacs aeris russos. Kíiv ha rebut part de l'ajuda que demana, però continua sent vulnerable als míssils i drons russos.

Nova llei de mobilització

D'altra banda, Zelenski ha signat la llei que modifica les anteriors condicions de mobilització per a incorporar més ciutadans ucraïnesos en les files de l'Exèrcit, segons informa la Rada Suprema ucraïnesa (Parlament) en la seua pàgina web.

La polèmica llei va ser aprovada el passat 11 d'abril després de més de tres mesos de debats i milers d'esmenes proposades a causa dels desacords sobre aspectes com la possible desmobilització dels combatents més veterans, que finalment no ha sigut inclosa en el text.

Entre les novetats està la introducció de criteris més clars sobre qui està obligat a servir en temps de guerra. Les noves normes preveuen sancions com la denegació de serveis consulars i del dret a obtindre el permís de conduir als qui eludisquen inscriure's en el registre de mobilitzables. L'edat de mobilització obligatòria s'ha rebaixat de 27 a 25 anys.

Figures civils i militars han insistit en els últims mesos en la necessitat de reclutar més ucraïnesos per a suplir les baixes i fer front a la inferioritat numèrica de l'exèrcit ucraïnés.

També et pot interessar

stats