Ucraïna informa de baixes russes sense precedents per l'ofensiva contra Khàrkiv

L'Estat Major ucraïnés xifra en 1.740 el nombre de soldats russos morts en les últimes 24 hores al front en la nova ofensiva transfronterera llançada per Rússia contra la regió nord-oriental de Khàrkiv

Milers de persones estan sent evacuades de zones frontereres a la regió ucraïnesa de Khàrkiv
Milers de persones estan sent evacuades de zones frontereres a la regió ucraïnesa de Khàrkiv / Sergey Kozlov (Efe)

L'Estat Major ucraïnés ha xifrat este dilluns el nombre de baixes russes en les últimes 24 hores al front en 1.740. Una xifra sense precedents recents que es deu a la nova ofensiva transfronterera llançada per Rússia contra la regió nord-oriental ucraïnesa de Khàrkiv.

El nombre de baixes oferides per Ucraïna inclou soldats russos morts i ferits i és molt superior als que Kíiv venia comunicant en les últimes setmanes i mesos, quan este còmput se situava quasi diàriament en una forqueta de 800 i 1.300 baixes.

Rússia va llançar divendres un atac transfronterer contra el nord de la regió fronterera de Khàrkiv i va aconseguir traspassar les defenses ucraïneses que protegien la frontera amb Rússia per a portar els combats a territori ucraïnés.

Kíiv ha reconegut que s'estan produint combats en localitats de dues zones separades de l'àrea fronterera de Khàrkiv.

Segons l'Estat Major ucraïnés, Rússia empra en el seu assalt sobre la localitat fronterera de Vovtxansk "fins a cinc batallons".

Zelenski: "Rússia busca dispersar les forces ucraïneses"

L'ofensiva transfronterera russa al nord de Khàrkiv té com a objectiu obligar les tropes ucraïneses a dispersar-se i descurar altres fronts, segons ha afirmat en el seu discurs a la nació el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, que ha reconegut “intensos combats” en el costat ucraïnés de la frontera.

“Hi ha pobles que han passat de ser zones grises a zones de combat, i l'ocupant intenta establir posicions en alguns o simplement usar-los per a avançar més”, ha agregat Zelenski.

Mitjans ucraïnesos i fonts no oficials com el grup ucraïnés d'anàlisi de la guerra DeepState han informat de la presa per part de Rússia de diverses localitats en dues zones separades per desenes de quilòmetres en la part de la regió de Khàrkiv que està apegada a Rússia.

El líder ucraïnés ha afegit que la situació és “extremadament difícil” als afores de Vovtxansk. “La ciutat està sota constant foc rus, i el nostre exèrcit duu a terme contraatacs mentre ajuda els residents”, ha dit.

Ascendeixen a quinze els morts per la solsida d'un edifici a Bélgorod

D'altra banda, el nombre de morts per la solsida parcial d'un edifici després d'un atac amb míssils i drons a la regió russa de Bélgorod ascendeix a quinze, segons informa este dilluns el Ministeri de Situacions d'Emergència, que ha donat per acabades les labors de rescat on ha salvat a dèsset persones.

Més d'una vintena es troben hospitalitzades arran del succés, segons el governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, qui ha informat també de tres morts a conseqüència d'atacs de l'artilleria ucraïnesa.

També et pot interessar

stats