Ucraïna i Rússia intensifiquen els combats davant les demandes d'un alto el foc

Un dron impacta aquest dimarts en un edifici comercial a Moscou, mentre que un atac rus amb drons destrueix una institució educativa a Khàrkiv

Soldats ucraïnesos
Soldats ucraïnesos / Twitter: @ZelenskyyUa

Un edifici comercial ha rebut l'impacte d'un dron en les primeres hores d'aquest dimarts a Moscou, segons ha informat l'alcalde de la capital russa, Serguei Sobianin. L'impacte ha afectat el pis 21 d'un dels gratacels que conformen el modern circuit financer de Moscow City, que també va ser atacat el passat 29 de juliol.

"Drons ucraïnesos ens han atacat aquesta nit. Les façanes de dues torres d'oficines de la City van resultar lleument danyades. No hi ha víctimes ni ferits", ha explicat l'alcalde en Telegram.

La cadena RT també ha dit que s'han activat immediatament els sistemes de defensa antiaèria i s'han sentit sons d'explosions en Odintsovo, Kúbinka i Naro-Fominsk, a l'occident de Moscou.

D'altra banda, les autoritats han ordenat el tancament provisional de l'aeroport internacional de Vnúkovo.

Atac rus amb drons a una institució educativa a Khàrkiv

Per la seua banda, un atac rus amb drons kamikaze Shahed ha destruït aquesta nit una institució de formació professional en la segona ciutat més gran d'Ucraïna, Khàrkiv.

El cap de la Policia a la regió nord-oriental de Khàrkiv, Volodímir Timoshko, ha afirmat que es tractava d'un objectiu civil en el qual no hi havia soldats.

Ucraïna i Rússia intensifiquen els combats

Ucraïna i Rússia intensifiquen els combats al llarg de tot el front, des del sud del país al cor del Donbass, enmig de les creixents demandes internacionals d'un alto el foc i la convocatòria d'una reunió per a detindre la guerra a l'Aràbia Saudita sense presència del Kremlin.

Kíiv continua els seus intents de trencar les línies enemigues i posar un tascó en el corredor terrestre rus que garanteix el control de la central nuclear més gran d'Europa, Zaporíjia, i la seguretat de l'annexionada península de Crimea.

El Ministeri de Defensa ha destacat que les seues tropes continuen avançant cap a les ciutats meridionals de Melitópol i Berdiansk, després de recuperar 12,6 quilòmetres quadrats en l'última setmana en tota la regió de Zaporíjia.

Negociacions a l'Aràbia Saudita sense Rússia

Segons The Wall Street Journal, l'Aràbia Saudita reunirà el 5 i 6 d'agost representants d'una trentena de països, la qual cosa inclourà no sols a potències occidentals, sinó també aliats de Moscou com l'Índia o el Brasil.

La reunió, a la qual acudiria el conseller de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, seria una continuació de la celebrada al juny a Copenhaguen i a la qual també van assistir Turquia i Sud-àfrica.

L'objectiu final seria acostar postures sobre uns principis comuns per a un acord pacífic del conflicte que haurien de servir de base per a unes futures negociacions de pau.

L'elecció de la ciutat saudita de Jidda, segons diplomàtics occidentals, tindrien per objectiu animar la Xina a participar en la trobada, ja que Pequín té bones relacions amb Riad.

El Kremlin, a l'expectativa

El gran absent de la reunió serà el Kremlin, que ha valorat "positivament" qualsevol intent de contribuir a un arranjament pacífic. "Per descomptat que Rússia seguirà de prop aquesta reunió", ha assenyalat el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov.

Rússia escoltarà les propostes de pau dels seus socis africans, però no modificarà els plans de castigar les infraestructures civils ucraïneses.

Ucraïna ha assegurat que l'objectiu de la reunió a Jidda és restablir una "pau justa" d'acord amb la fórmula ucraïnesa.

Com en els casos de la Xina i el Vaticà, Kíiv insisteix a dir que cada negociació ha de tindre com a punt clau la retirada de les tropes russes de territori ucraïnés, una línia vermella per a Moscou.

També et pot interessar

stats