Ucraïna reforça les unitats mòbils antiaèries davant l'auge dels atacs russos

Zelenski ha rebut un informe detallat sobre la "protecció d'infraestructures crítiques" com el sistema energètic, de calefacció i d'aigua: "Tots ells són un objectiu constant per als míssils i drons russos"

Soldat ucraïnés en el front
Soldat ucraïnés en el front / X: @ZelenskyyUa

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha ordenat reforçar les unitats mòbils de la Força Aèria que intercepten els míssils i drons amb els quals Rússia ataca cada matinada infraestructures ucraïneses lluny del front.

Zelenski ha rebut "un informe detallat sobre la protecció d'infraestructures crítiques" com el sistema energètic, de calefacció i de subministrament d'aigua. "Tots ells són un objectiu constant per als míssils i drons russos", ha explicat el cap de l'Estat. "Per a incrementar la protecció, estem dotant de més força i capacitats els nostres grups mòbils", va afirmar.

A més, ha anunciat que s'incrementarà el número de les unitats mòbils que Ucraïna utilitza per a abatre drons i uns certs míssils menys sofisticats la intercepció dels quals no requereix sistemes antiaeris fixos.

El president ucraïnés també ha demanat incrementar els subministraments a l'exèrcit de mitjans electrònics per a contrarestar els atacs russos.

Rússia ha tornat a atacar aquesta nit el territori ucraïnés amb 23 drons kamikaze iranians Shahed, dels quals la Força Aèria ucraïnesa va aconseguir abatre'n setze. Les intercepcions s'ha produït a les regions de Dnipropetrovsk, Zaporíjia i Kherson, en la part sud-oriental d'Ucraïna.

A la regió de Dnipropetrovsk, l'atac rus ha impactat en una infraestructura elèctrica per segona nit consecutiva. Milers d'abonats al sistema a la regió s'han quedat sense electricitat a causa de l'atac amb drons russos durant la matinada.

També et pot interessar

stats