Ucraïna reivindica un atac amb drons kamikazes a un aeròdrom rus a Kursk

Dos morts en nou atac rus a infraestructures agrícoles a la regió ucraïnesa de Poltava

Una dona porta pertinences de les ruïnes de la seua casa destruïdes en un atac amb míssils russos a la regió de Kíiv, Ucraïna
Una dona porta pertinences de les ruïnes de la seua casa destruïdes en un atac amb míssils russos a la regió de Kíiv, Ucraïna / Danylo Antoniuk (Reuters)

Fonts del Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU) han reivindicat a diversos mitjans ucraïnesos l'atac amb drons kamikaze que la matinada del diumenge hauria afectat avions Su-30 i MiG-29 en un aeròdrom rus de l'óblast (regió) de Kursk, en territori de la Federació Russa.

Els 16 drons llançats per Ucraïna han colpejat també un sistema de míssils S-300 i dos sistemes autopropulsats Pantsir. Les fonts asseguren que tots els objectius de l'atac van ser assolits. L'atac ha sigut dut a terme pel contraespionatge de l'SBU, el servei d'intel·ligència interior d'Ucraïna.

Diferents estructures de seguretat de Kíiv han reivindicat en els últims dies diversos atacs contra aeròdroms, ports i altres bases militars en la Federació Russa i en la península ucraïnesa de Crimea, ocupada per Rússia des de 2014, que han destruït valuosos equipaments militars i eliminar a soldats russos.

Ucraïna ha demostrat amb aquests atacs amb drons i altres tipus d'armament ser capaços de burlar les defenses russes i aconseguir objectius estratègics enemics a llarga distància.

Dos morts en un atac rus a la regió ucraïnesa de Poltava

D'altra banda, almenys dues persones han mort i altres dues estan desaparegudes a conseqüència d'un atac rus amb míssils contra un poble de l'óblast de Poltava, en el centre d'Ucraïna, segons informa en Telegram Dmitró Lunin, de l'Administració Militar de la regió.

Dues persones més han sigut traslladades a un hospital amb ferides lleus patides en l'atac, que ha causat greus danys en una infraestructura dedicada a la producció d'oli de cuina. Els equips de rescat busquen entre els enderrocs als dos desapareguts.

Segons el cap de l'oficina presidencial ucraïnesa, Andrí Iermak, les víctimes eren treballadors del torn de nit de l'almàssera de la zona que ha quedat parcialment destruïda en l'incendi provocat per la caiguda dels míssils.

Des que a mitjan juliol donara per acabat l'anomenat acord del gra, pel qual es comprometia a permetre l'eixida de gra de tres ports ucraïnesos de la regió d'Odessa, Rússia ha atacat sistemàticament infraestructures de producció, emmagatzematge i exportació marítima de productes agrícoles ucraïnesos.

Ucraïna és un dels principals exportadors agrícoles del món. El bloqueig rus del mar Negre i els seus atacs contra el sector agrícola i portuari d'Ucraïna continuen provocant greus disrupcions en el mercat internacional d'aliments.

També et pot interessar

stats