Ucraïna repel·leix desenes d'atacs i Rússia prepara un nou assalt massiu sobre Avdíivka

L'exèrcit ucraïnés provoca a les forces russes més de 900 noves baixes, segons l'Estat Major de Kíiv

Un militar ucraïnés es prepara per a llançar un dron FPV (First Person View) en una posició en la línia del front a la regió de Zaporíjia
Un militar ucraïnés es prepara per a llançar un dron FPV (First Person View) en una posició en la línia del front a la regió de Zaporíjia / Oleg Petrasyuk (Efe)

Ucraïna ha repel·lit durant les últimes 24 hores desenes d'atacs enemics al llarg de tot el front, mentre Rússia acaba de reagrupar a les seues tropes en la zona d'Avdíivka (província oriental de Donetsk) per a llançar una altra onada d'atacs massius i avançar cap al seu objectiu d'envoltar la localitat.

Segons el comunicat d'aquest dijous de l'Estat Major de Kíiv, Rússia ha llançat deu atacs infructuosos en la zona de Kúpiansk (nord-est), quinze més al costat de Bakhmut, set als voltants d'Avdíivka i més de vint a l'eix de Màrinka (est).

Les forces russes també han atacat sense èxit, segons Kíiv, en la zona de Staromaiorske, en la part sud-oest de Donetsk, tocant a la província veïna de Zaporíjia.

Dues institucions independents que segueixen el curs del conflicte, l'Institut per a l'Estudi de la Guerra dels EUA i el Centre per a Estratègies de Defensa ucraïnés, han informat de modestos avanços russos prop de Kúpiansk i al costat d'Avdíivka.

Totes dues entitats preveuen una nova onada d'atacs massius i operacions d'assalt per part de Rússia en la zona d'Avdíivka després que les forces del Kremlin hagen completat la seua reagrupació.

930 noves baixes en les files russes

Rússia ha perdut aquest dimecres un total de 930 soldats en una nova jornada d'atacs infructuosos en cinc seccions de la línia del front que han tornat a acabar amb baixes massives, segons el balanç de l'Estat Major de Kíiv.

El còmput ucraïnés mostra també que Rússia ha perdut durant la passada jornada 18 tancs, 43 vehicles blindats i més de 40 sistemes d'artilleria.

Des del final de l'estiu i davant l'estancament de la contraofensiva ucraïnesa, Rússia ha intensificat els seus atacs i intenta guanyar terreny en els fronts de Kúpiansk (nord-est), Avdíivka i Màrinka (totes dues en l'est). A més, les forces russes tracten de recuperar les posicions que els va arrabassar Ucraïna a Zaporíjia (sud) i al costat de Bakhmut (sud).

El cap de l'Exèrcit ucraïnés, Valeri Zalujni, ha explicat en un extens article publicat aquesta setmana que la guerra ha entrat en una nova fase posicional en la qual no cal esperar maniobres significatives per part de cap bàndol.

Observadors independents han registrat en les últimes hores lleugers avanços russos al costat de Kúpiansk i Avdíivka, però les ofensives de les tropes del Kremlin no han aconseguit, de moment, fites substancials de territori.

Mentrestant, Kíiv continua informant d'accions ofensives ucraïneses en el front de Zaporíjia i en el sud de Bakhmut, les dues zones del front en les quals Ucraïna va centrar una contraofensiva que no ha assolit el seu objectiu d'espentar als russos fins al mar d'Azov.

També et pot interessar

stats