La UE aporta 45 milions d'euros per a investigar tractaments per al coronavirus
Una empresa espanyola diu tindre un compost terapèutic en fase d'investigació per a tractar la malaltia.
La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dimarts que aportarà 45 milions d'euros per a finançar la investigació de tractaments i diagnòstics en resposta al brot de coronavirus. L'executiu comunitari ha explicat que l'ajuda procedirà de la iniciativa sobre medicines innovadores, una associació públicoprivada entre la institució i la indústria farmacèutica. El pressupost es traurà de la partida comunitària dedicada a investigació a través del programa Horitzó 2020.
Per a assignar aquestes ajudes, la CE ha obert una convocatòria de propostes per a desenvolupar els tractaments i, segons calculen, s'espera una aportació de fons similar per part de la indústria farmacèutica. D'aquesta manera, la iniciativa podria arribar a reunir uns 90 milions d'euros.
La comissària europea d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha celebrat aquesta "ràpida resposta" al brot de coronavirus i destaca que la col·laboració entre els sectors públic i privat pot conjuminar coneixement i recursos.
La iniciativa forma part de la resposta coordinada de la UE a l'amenaça per a la salut pública que suposa el Covid-19 i complementa els fons d'emergència per a investigació ja mobilitzats recentment per a aquesta causa a través d'Horitzó 2020.
El G7, disposat a adoptar mesures en suport de l'economia
Els ministres de l'Economia i Finances dels països pertanyents al G7 asseguren que estan disposats a prendre mesures, fins i tot de caràcter fiscal quan siga apropiat, per a donar suport a l'economia com a resposta a la crisi provocada pel coronavirus. Els bancs centrals, d'altra banda, continuaran donant suport a l'estabilitat de preus i el creixement.
El tractament podria arribar en menys d'un mes
La farmacèutica PharmaMar ha anunciat que té un compost terapèutic que està en fase d'investigació per a tractar l'actual brot de coronavirus, amb el propòsit de confirmar-ne l'eficàcia en "qüestió de setmanes".
Es tracta de l’aplidina, un medicament per al càncer hematològic que ja està aprovat a Austràlia i en fase d'aprovació a Taiwan, Nova Zelanda i Corea del Sud.