Rússia confirma la mort dels 74 ocupants de l'avió militar rus Il-76 que s'ha estavellat a Bélgorod

L'aeronau, en la qual també viatjaven sis tripulants i tres militars russos, transportava els presoners per al bescanvi per soldats russos. El president de la Duma acusa Ucraïna d'abatre l'avió

Moment de l'accident de l'avió rus de transport militar
Moment de l'accident de l'avió rus de transport militar / Reuters

El governador de Bélgorod, Viacheslav Gladkov, ha confirmat la mort dels 74 ocupants de l'avió rus de transport militar Ilyushin Il-76, incloent-hi 65 presoners de guerra ucraïnesos, que s'ha estavellat hui dimecres en aquesta regió fronterera amb Ucraïna. "Tots els que estaven a bord han mort", ha escrit en Telegram.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha precisat que l'avió, en el qual també viatjaven sis tripulants i tres militars russos, transportava els presoners per al bescanvi per soldats russos retinguts per l'exèrcit ucraïnés.

El sinistre ha tingut lloc a cinc quilòmetres del llogaret Yablonovo, al districte Korochanski, a uns cinquanta quilòmetres de la frontera ucraïnesa.

En les xarxes socials es poden veure imatges de l'avió precipitant-se contra el terra a una gran velocitat i esclatant en un descampat.

El president de la Duma acusa Ucraïna d'abatre l'avió

Encara que el Ministeri de Defensa de Rússia no s'ha pronunciat sobre les possibles causes de la caiguda de l'Il-76 —un trireactor pesat— el president de la Duma, Viacheslav Volodin, ha acusat Ucraïna d'abatre l'avió.

"Van matar en l'aire els seus propis soldats. Als nostres pilots de l'avió de transport militar, que complien una missió humanitària, els van assassinar estant indefensos", ha dit Volodin als legisladors de la Duma.

A més, ha agregat que cal esclarir amb quins míssils, estatunidencs o alemanys, va ser abatut l'Il-76, i ha proposat fer una crida al Congrés dels Estats Units i al Parlament alemany perquè "per fi entenguen a qui financen i ajuden". "És un règim nazi", ha emfatitzat Volodin referint-se a Ucraïna.

També et pot interessar

stats