Un bombardeig israelià mata almenys díhuit palestins en un nou atac a una escola refugi de Gaza

Els atacs de l'exèrcit de Tel-Aviv ja han causat 29 morts este dijous i altres 55 dimecres

En imatge, un dels forats que ha causat l'atac isrealià a l'escola refugi de Nuseirat
En imatge, un dels forats que ha causat l'atac isrealià a l'escola refugi de Nuseirat / Khamis Al-Rifi (Reuters)

Un bombardeig israelià a una escola que albergava desplaçats al camp de refugiats de Nuseirat, al centre de la Franja de Gaza, ha matat almenys díhuit palestins este migdia. Entre els morts, hi ha almenys sis menors —inclòs un xiquet d'onze mesos— i molts ancians, segons informen mitjans palestins citant fonts mèdiques.

L'atac també va causar almenys 42 ferits segons el recompte de l'Hospital Al-Awda de Nuseirat, que va rebre les primeres víctimes, encara que la xifra pot pujar.

En les últimes hores també s'han reportat atacs d'artilleria al campament de Bureij —pròxim a Nuseirat—, amb un mort confirmat de moment, i a Khan Yunis —al sud—, on un l'atac israelià contra una vivenda ha causat almenys tres morts.

Els servicis d'emergència han confirmat l'assassinat de 29 persones a tota la Franja en atacs israelians des de la mitjanit; 23 d'ells, al centre i sud de l'enclavament.

55 palestins morts dimecres

El departament de salut palestí, que administra la branca civil de Hamàs, eleva a 55 els palestins morts i a 132 els ferits en la jornada de dimecres fins a la mitjanit per l'ofensiva israeliana que, des de fa vint dies, s'acarnissa amb les ciutats de Beit Lahia i Jabalia, al nord de l'enclavament.

En esta zona la defensa civil ha renunciat a prestar atenció d'emergències, denunciant atacs deliberats contra el seu personal i vehicles i la destrucció de l'única ambulància operativa. El setge israelià de les últimes tres setmanes ha agreujat la situació límit que ja pateixen els recursos sanitaris en esta part de l'enclavament, amb tots els hospitals a un pas del col·lapse.

També et pot interessar

stats