Directes
Ara en la televisió
VA DE BO

Un científic de 104 anys viatja a Suïssa per a una eutanàsia voluntària

L'australià David Goodall és el científic més vell del seu país. No pateix cap malaltia terminal, però vol deixar de viure.

L'australià David Goodall no pateix cap malaltia terminal però vol deixar de viure

David Goodall va fer 104 anys el mes passat. És el científic més vell del seu país i continua en actiu. Però, tot i no patir cap malaltia terminal, ha decidit deixar de viure. Per això, està a punt de d'emprendre un viatge a Suïssa, on se sotmetrà a una eutanàsia assistida. Farà una primera parada a la ciutat francesa de Bordeus per a visitar uns familiars i des d'ací enfilarà cap a Basilea. Viatjarà des de Perth, la capital d'Austràlia Occidental, acompanyat per un representant de l'ONG en favor de l'eutanàsia Exit International  La família del científic està d'acord amb la decisió i li dóna ple suport, inclosa la seua filla que es psicòloga clínica.

La condició física i la qualitat de vida de Goodall s'han deteriorat significativament durant els últims mesos. De fet, fa temps que va anunciar que passaria els últims dies de la seua vida fent campanya per la legalització de l'eutanàsia, però ara ja ha dit prou. Diu que una persona tan anciana com ell hauria de tindre els plens drets d'un ciutadà, entre els quals hi ha el de la mort voluntària assistida. L'eutanàsia és il·legal a molts països i a Austràlia només es permet a l'estat de Victoria, on es va aprovar l'any passat. Però la llei no entrarà en vigor fins el 2019 i estarà restringida a pacients amb malalties terminals, amb facultats mentals plenes i amb una esperança de vida de menys de sis mesos.

El 2016 Goodall va ser notícia perquè la universitat per a la qual treballava com a investigador associat honorífic li va ordenar que abandonara la seua oficina, ja que   considerava que continuar treballant era un risc per a la seua seguretat. No obstant això, gràcies al recurs que va plantejar Goodall i al suport de l'opinió pública, les autoritats universitàries es van fer arrere.

També et pot interessar