Rússia acusa els serveis secrets d'Ucraïna de la nova explosió al pont de Crimea, en què ha mort un matrimoni

La infraestructura, que connecta amb Rússia la península ucraïnesa annexionada per Putin, va ser atacada a l'octubre de 2022

El pont de Crimea sense circulacio de vehicles, aquest dilluns
El pont de Crimea sense circulació de vehicles, aquest dilluns / Stringer (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de juliol 2023 - 09:01 Actualitzat: 17 de juliol 2023 - 09:36

Un matrimoni ha mort i la filla ha patit ferides "moderades" en una explosió al pont de Crimea, la regió ucraïnesa sota domini rus des de l'annexió de 2014, segons ha informat el seu governador, Viatxeslav Gladkov. Les autoritats informen d'almenys dues explosions en el pont de Kertx, que uneix la península amb Rússia. El govern de la regió de Bélgorod ha comunicat danys en la calçada, mentre que mitjans com el canal de Telegram Astra asseguren que hauria caigut un dels trams de l'estructura.

El Comité Nacional Antiterrorista de Rússia ha acusat directament els serveis secrets ucraïnesos de l'atac. Assegura que s'ha dut a terme amb dos drons aquàtics, des de la superfície del Mar Negre.

El pont de Kertx, el més llarg d'Europa, és una infraestructura clau en les comunicacions amb Rússia. El país va alçar els seus 19 quilòmetres de llargària després d'annexionar el territori. Des d'aquest se subministra les tropes russes que lluiten al sud d'Ucraïna. A l'octubre de l'any passat, un camió ple d'explosius va rebentar un dels trams, una acció que Moscou va assenyalar com un acte terrorista i que va atribuir a Ucraïna. Després de l'atac, Putin va ordenar la reparació del pont i, fins i tot, el va travessar amb un Mercedes.

El govern de Kíiv denuncia que Rússia utilitza Crimea com a “base militar” per a llançar atacs en territori ucraïnés. Novament, el dit acusador rus assenyala l'executiu de Volodímir Zelenski. Tanmateix, la portaveu del comandament militar del sud d'Ucraïna, Natalia Humeniuk, assegura que l'incident podria ser un acte de provocació per part de Moscou.

També et pot interessar

stats