Una enorme explosió hidrotermal a Yellowstone sembra el pànic entre els turistes i obliga a tancar una zona del parc

L'esclat destrueix algunes passarel·les en l'àrea de Biscuit Basin, però afortunadament no ha deixat ferits 

Explota un guèiser en el parc nacional de Yellowstone, als Estats Units
Explota un guèiser en el parc nacional de Yellowstone, als Estats Units / Twitter

Una sobtada erupció al parc nacional de Yellowstone, entorn natural dels Estats Units a Wyoming que alberga milers de guèisers, ha sembrat el pànic entre els turistes presents aquell moment, i s'ha hagut de tancar preventivament la zona afectada.

Es tracta d'un fenomen conegut com a explosió hidrotermal, que va llançar a l'aire roques, enderrocs, fang i una gran quantitat d'aigua bollint. La virulència de l'esclat, poc abans de les deu del matí, va agafar per sorpresa molts visitants que passejaven per les passarel·les properes i els va obligar a buscar refugi per a evitar danys, tot i que alguns van poder gravar vídeos que s'han viralitzat en les xarxes socials. Va ocórrer prop de Sapphire Pool, una piscina d'aigua termal de l'àrea de Biscuit Basin situada a poc més de tres quilòmetres del famós guèiser Old Faithful.

Afortunadament, l'incident ha quedat en un ensurt i, més enllà dels danys materials, no s'ha reportat cap persona ferida. Tot i això, l'àrea recreativa del Biscuit Basin s'ha hagut de clausurar per a garantir la seguretat de les persones i poder reconstruir les passarel·les i bancs afectats.

Així han quedat les passarel·les de Biscuit Basin després de l'explosió
Així han quedat les passarel·les de Biscuit Basin després de l'explosió / Reuters

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) ha descartat que siga una erupció d'origen volcànic. "Les explosions hidrotermals són esdeveniments violents i dramàtics que provoquen una expulsió ràpida d'aigua bollint, vapor, fang i fragments de roca", segons l'USGS, que va agregar que diversos incidents d'este tipus ja han passat més vegades al parc.

També assenyala que el fenomen no significa que hi haja una erupció volcànica imminent. "Les dades de monitoratge no mostren canvis a la regió de Yellowstone. L'explosió de hui no reflecteix cap activitat dins del sistema volcànic, que continua en nivells normals" detalla l'agència, que investiga l'explosió. Per part seua, el parc de Yellowstone no ha dit quan reobrirà l'àrea per a turistes.

També et pot interessar

stats